Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Kotouttaminen ja ammatilliset käytännöt maahanmuuttajatyössä 5 op

XSTL1006, Sosiaalitieteiden laitoksen yhteiset opinnot, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

**Opinnot on peruttu**

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään kotouttamispolitiikkaan ja -palveluihin sekä monikulttuurisessa toimintaympäristössä tarvittaviin ammatillisiin käytäntöihin. Monikulttuurisuuteen ja kotoutumiseen liittyviä kysymyksiä tarkastellaan ammatillisten tietojen, taitojen ja vuorovaikutuksen näkökulmista.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot Suomen kotouttamispolitiikasta. Opiskelija ymmärtää ja kykenee analysoimaan kotouttamisen ja kotoutumisen merkityksiä yhteiskunnan, perheen ja yksilöiden näkökulmista.

Opintosuoritukset

Itsenäinen työskentely (verkkoluentomateriaali Moodlessa) ja ryhmätapaamiset tuutorin johdolla. Työskentelyä opintoryhmässä 8 tuntia. Kirjatentti.

Arviointi

0-5

Verkkomateriaali ja kirjallisuus arvostellaan yhtenä kokonaisuutena.

Kirjallisuus

Tentitään kaksi teosta seuraavista: 1. Huttunen, Laura 2002: Kotona, maanpaossa, matkalla. Kodin merkitykset maahanmuuttajien omaelämänkerroissa 2. Martikainen, Tuomas & Haikkola, Lotta (toim.) 2010: Maahanmuutto ja sukupolvet. 3. Rastas, Anna & Huttunen, Laura & Löytty, Olli (toim.) 2005:Suomalainen vieraskirja. Kuinka käsitellä monikulttuurisuutta. 4. Peltola, Marja 2014: Maahanmuutto, sukupolvet ja yhteiskunnallinen asema.

Opettaja

Professori Merja Anis

Toteuttaja

Itä-Hämeen opisto

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katriina Mäkinen](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) katriina.makinen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

50,00  €

Avoimen yliopiston opintomaksu maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Oppilaitos laskuttaa erikseen oman maksunsa. Tarkempia tietoja saa oppilaitoksesta.