Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Siirtolaisuus 5 op

XSTL1005, Sosiaalitieteiden laitoksen yhteiset opinnot, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Sisältö

1. Muuttoliikekäsitteet ja -teoriat 2. Siirtolaisuus globaalina ja yhteiskunnallisena ilmiönä 3. Suomalaisen siirtolaisuuden historia 4. Ulkomaalaisten maahanmuuton ja pakolaisuuden historia Suomessa 5. Maahanmuuton yksilölliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset (Suomessa)

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on antaa perustiedot siirtolaisuudesta ja pakolaisuudesta suomalaisena, kansainvälisenä ja yhteiskunnallisena ilmiönä sekä niiden poliittisista, taloudellisista, sosiaalisista ja kulttuurisista seurauksista.

Opintosuoritukset

Itsenäinen työskentely (verkkoluentomateriaali Moodlessa) ja ryhmätapaamiset tuutorin johdolla. Työskentelyä opintoryhmässä 8 tuntia. Kirjatentti.

Kirjallisuus

1. Martikainen, Tuomas, Saukkonen, Pasi & Säävälä, Minna (toim.) 2013: Muuttajat. 2. Mubarak, Yusuf M., Nilsson, Eva & Saxén, Niklas 2015: Suomen somalit. Into Kustannus Oy. 3. [Artikkeli: Theories of International Migration: A Review and Appraisal - by Douglas S. Massey et.al. (2011):](https://cis.uchicago.edu/outreach/summerinstitute/2011/documents/sti2011-parks-theories_of_international_migration.pdf)

Opettaja

Dosentti Ismo Söderling

Toteuttaja

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katriina Mäkinen](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) katriina.makinen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

50,00  €

Avoimen yliopiston opintomaksu maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Oppilaitos laskuttaa erikseen oman maksunsa. Tarkempia tietoja saa oppilaitoksesta.