Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

PLR2B Kirjanpidon ja tilinpäätöksen jatkokurssi 3 op

PYLT0011, Laskentatoimi ja rahoitus, Pori, Turun kauppakorkeakoulu

Ennakkotieto

Sisältö

Palkkakirjanpidon, arvonlisäverotuksen sekä erilaiset rahoitustoimen kirjaukset, tilinpäätösinformaation lukeminen ja rahoituslaskelman laatiminen. Kannattavuuden, maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden käsitteet ja tunnusluvut.

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija osaa palkka-, arvonlisävero-, ja rahoitustapahtumiin liittyvät kirjaukset sekä tilinpäätösinformaation tulkitsemisen. Opiskelija osaa laatia rahoituslaskelman ja ymmärtää sen tuottaman informaation. Opiskelija osaa lisäksi käyttää kirjanpito-ohjelmistoa kirjanpidon laatimiseen.

Opintosuoritukset

Osallistuminen opetukseen, harjoitustyö(t) ja kirjallinen tentti

Opetus

Luento-opetus 12 t, harjoitukset 20 t **Syyslukukausi 2017, periodit II (23.10. - 1.12.2017)** Aloitusluento on ti 24.10. klo 10:00-12:00 LK240B /TuKKK, Porin yliopistokeskuksessa (Pohjoisranta 11 A) ja muut luennot [lukujärjestyksestä](http://lukujarjestys.ucpori.fi/): PLR2B Kirjanpidon ja tilinpäätöksen jatkokurssi (Luento) ja Harjoitusryhmä alkaen ke 25.10. klo 10:00-12:00 LK240A/TuKKK ja kaikki harjoitukset [lukujärjestyksestä](http://lukujarjestys.ucpori.fi/): PLR2B HARJOITUKSET Kirjanpidon ja tilinpäätöksen jatkokurssi (Harjoitus) ja Atk-ryhmät sovitaan luennolla. Kurssin aikataulut ilmoitetaan Kauppakorkeakoulun Porin yksikön -sivuilla julkaistavassa [lukujärjestyksessä]( http://lukujarjestys.ucpori.fi/?rajaus=TuKKK). Hae kurssin aikataulu lukujärjestyksestä TuKKK ja kurssin nimellä (Suodata hakusanalla...). Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. **Tentti** Opintoihin kuuluu kolme tenttikertaa. Salitentti 11.12.2017, 16.2. ja 23.3.2018. Salitenttiin on ilmoittauduttava viimeistään viikkoa ennen Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa. [Lue ilmoittautumisohjeet]( http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/opiskelijapalvelut/ilmoittautuminen-tenttiin/Sivut/home.aspx). Tämä kurssi on integroitu tutkintokoulutuksen kanssa. Opetus ja tentit järjestetään päiväaikaan Porin yliopistokeskuksessa.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

1. Oikeat ja riittävät kirjaukset (5. painos tai uudempi). WSOY, Helsinki. Leppiniemi, Jarmo; Leppiniemi, Raili (2005), 951-0-27093-8. 2. Arvonlisäverotus (e-kirja). Talentum Media Oy. Nieminen, Auvo; Anttila, Raimo; Äärilä, Leena; Jokinen, Mika. 978-952-14-2343-7 3. Tilinpäätöksen tulkinta (e-kirja). Talentum Media Oy. Leppiniemi, Jarmo; Leppiniemi, Raili; Kaisanlahti, Timo. 978-952-14-2372-7 4. Muuta materiaalia luennoitsijan ohjeiden mukaan.

Opettaja

Minna Vähäsalo

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Mia Stening, mia.stening[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) [Opintosihteeri Mirja Ylikorpi, mirja.ylikorpi[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

Suositellaan: PYLT0001 PLRY1, 1 osa Kirjanpito ja tilinpäätös tai vastaavat tiedot