Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

PSA0b Saksan alkeiskurssi II 4 op

KPSA0004, Saksan kieli ja liikeviestintä, Pori, Ei tiedekuntaa

**Ennakkotietoa**

Sisältö

Kielen perusrakenteita (mm. adjektiivi attribuuttina ja predikatiivina, verbin taivutus perfektissä, imperfektissä ja pluskvamperfektissä, yhdysverbit, refleksiiviverbit, erityyppiset sivulauseet, komparatiivi ja superlatiivi, infinitiivilauseet, passiivi, suomen konditionaalin ilmaiseminen. Tilanteet: mm. puhelin-, ravintola- ja messutilanteita, kutsun esittäminen, Suomesta kertominen.

Osaamistavoitteet

Saksan alkeiskurssi II (PSA0b) muodostaa yhdessä Saksan alkeiskurssin I:n (PSA0a) kanssa opintokokonaisuuden. Osallistuttuaan aktiivisesti PSA0b-jakson opetukseen ja tehtyään annetut harjoitustehtävät opiskelija hallitsee perusrakenteiden ja perussanaston lisäksi hieman vaativampaa yritykseen, messuihin yms. liike-elämän viestintätilanteisiin liittyvää liikekielen perussanastoa ja ymmärtää sekä kirjoitettua että puhuttua melko yksinkertaista yrityksen arkipäivään ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyvää kieltä. PSA0b:n jälkeen opiskelija jatkaa opintojaan tasolla PSA1Aa. Taso A1

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti saksaksi ja osallistuminen opetukseen saksaksi. Vapaaehtoinen välikoe kurssin puolivälissä.

Opetus

Ryhmäopetus 48 t Itsenäinen työskentely 60 t Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Kevätlukukausi 2018, periodi III-IV (8.1. - 27.4.2018) Luennot ovat maanantaisin ja keskiviikkoina (viikot 2-7) klo 8.00-10.00. Aloitusluento on ma 8.1.2018 klo 8.00-10.00 LK105/TuKKK, Porin yliopistokeskuksessa (Pohjoisranta 11 A). Avoimen opiskelijat ovat ryhmässä1, muut luennot lukujärjestyksestä: [Saksan alkeiskurssi II Ryhmä 1 ](http://lukujarjestys.ucpori.fi/k/8494x) Kurssin aikataulut ilmoitetaan Kauppakorkeakoulun Porin yksikön -sivuilla julkaistavassa [lukujärjestyksessä]( http://lukujarjestys.ucpori.fi/?rajaus=TuKKK). Hae kurssin aikataulu lukujärjestyksestä TuKKK ja kurssin nimellä (Suodata hakusanalla...). Lisäohjeet luennolla. **Tentti** Opintoihin kuuluu kolme tenttikertaa. Salitentti 3.5., 30.8. ja 5.10.2018 Salitenttiin on ilmoittauduttava viimeistään viikkoa ennen Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa. [Lue ilmoittautumisohjeet]( http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/opiskelijapalvelut/ilmoittautuminen-tenttiin/Sivut/home.aspx). Tämä kurssi on integroitu tutkintokoulutuksen kanssa. Opetus ja tentit järjestetään päiväaikaan Porin yliopistokeskuksessa.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Hallo! 2, Finn Lectura, Hotanen Monika, Odell Anja (2016), ISBN 9789517927352.

Opettaja

Teija Laiho

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Mia Stening, mia.stening[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) [Opintosihteeri Mirja Ylikorpi, mirja.ylikorpi[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

Suositellaan: KPSA0003 PSA0a Saksan alkeiskurssi I