Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

PYJ5/PJO24 Työoikeus 5 op

PYYJ2012, Yritysjuridiikka, Pori, Turun kauppakorkeakoulu

**Ennakkotieto**

Sisältö

Työoikeuteen perehdytään kirjallisuuden sekä oikeustapausten avulla. Työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa. Työaika, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yksityisyyden suoja, irtisanominen, lomautus, yt-neuvottelut. Työehtosopimukset.

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää rekrytointia ja työsuhteita koskevat oikeutensa työnhakijana ja työntekijänä. Opiskelija ymmärtää työoikeuden olevan henkilöstöjohtamisen juridinen perusta. Opiskelija osaa lukea työehtosopimuksia.

Opintosuoritukset

Osallistuminen opetukseen ja harjoitustyö, jonka palauttamiseen on neljä mahdollista ajankohtaa lukuvuoden aikana. Ohjeet ovat Moodlessa. Kurssilla kirjoitetaan reflektoiva kirjareferaatti, artikkelireferaatteja, oikeustapauskommentteja sekä työehtosopimuksia vertaileva kirjoitus. Kaksi omaa esitystä joko luokassa periodissa III tai etänä.

Opetus

Luento-opetus 8 t ja harjoitukset 8 t **Kevätlukukausi 2018, periodi III (8.1. - 16.2.2018)** Aloitusluento on ti 9.1.2018 klo 12.00-16.00 LK240B/TuKKK, Porin yliopistokeskuksessa (Pohjoisranta 11 A). Ja muut luennot/harjoitukset lukujärjestyksestä: Työoikeus Kurssin aikataulut ilmoitetaan Kauppakorkeakoulun Porin yksikön -sivuilla julkaistavassa [lukujärjestyksessä]( http://lukujarjestys.ucpori.fi/?rajaus=TuKKK). Hae kurssin aikataulu lukujärjestyksestä TuKKK ja kurssin nimellä (Suodata hakusanalla...). Lisäohjeet luennolla. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Tämä kurssi on integroitu tutkintokoulutuksen kanssa. Opetus järjestetään päiväaikaan Porin yliopistokeskuksessa.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

1. Kairinen, Matti (2009): Työoikeus perusteineen. 9789529651085. Vaihtoehtona sähköinen kirja: 2. Kairinen, Martti; Koskinen, Seppo; Nieminen, Kimmo; Ullakonoja, Vesa; Valkonen, Mika: Työoikeus, juridiikka. Talentum. 978-952-14-2375-8 3. Moodlessa ilmoitettavat artikkelit ja oikeustapaukset.

Opettaja

Anu Lähteenmäki-Uutela

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Mia Stening, mia.stening[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) [Opintosihteeri Mirja Ylikorpi, mirja.ylikorpi[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

Suositellaan: PYYJ7001 PYJY1 Yritysjuridiikan perusteet