Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

PTJ2/PMA25 Yrityksen tietojärjestelmät 6 op

PYTJ7003, Tietojärjestelmätiede, Pori, Turun kauppakorkeakoulu

**Ennakkotieto**

Sisältö

Yritys tietojärjestelmien näkökulmasta, päätöksentekoa tukevat tietojärjestelmät, yrityksen tietovirrat ja niiden mallintaminen, tietojärjestelmien riskit.

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien merkityksen yrityksen liiketoiminnan tukemisessa ja prosessien ja tietovirtojen mallintamisen merkityksen. Opiskelija saa käsityksen tietojärjestelmien suunnittelusta ja hankinnasta sekä ymmärtää suunnittelun merkityksen tietojärjestelmäprojektin onnistumisessa. Opiskelija ymmärtää mikä on tietohallinnon tehtävä sekä tuntee yleisimpiä tietojärjestelmiin liittyviä riskejä ja osaa hahmottaa niihin liittyviä kustannuksia.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti, harjoitustyö(t), seminaari, osallistuminen opetukseen. Seminaariin osallistuminen on pakollista. Kurssin tentti on sähköinen.

Opetus

Luento-opetus 14 t, seminaari 6 t **Kevätlukukausi 2018, periodi IV (5.3. - 27.4.2018)** Aloitusluento ti 13.3.2018 klo 08:00-10:00 LK105 /TuKKK, Porin yliopistokeskuksessa (Pohjoisranta 11 A). Ja muut luennot lukujärjestyksestä: Yrityksen tietojärjestelmät Kurssin aikataulut ilmoitetaan Kauppakorkeakoulun Porin yksikön -sivuilla julkaistavassa [lukujärjestyksessä]( http://lukujarjestys.ucpori.fi/?rajaus=TuKKK). Hae kurssin aikataulu lukujärjestyksestä TuKKK ja kurssin nimellä (Suodata hakusanalla...). Muutokset mahdollisia! Tämä kurssi on integroitu tutkintokoulutuksen kanssa. Opetus järjestetään päiväaikaan Porin yliopistokeskuksessa. **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa. Tentti suoritetaan sähköisessä tenttitilassa. Sähköisten tenttien tenttiaika varataan etukäteen sähköisestä tenttipalvelusta [tenttis.utu.fi](https://tenttis.utu.fi/login/). Sähköisestä tenttimisestä löytyy lisätietoja täältä: http://www.utu.fi/fi/yksikko/yliopistopalvelut/opintohallinto/ohjauksen-ja-koulutuksen-tukipalvelut/ok/etentti/Sivut/home.aspx Tämä kurssi on integroitu tutkintokoulutuksen kanssa. Opetus ja tentit järjestetään päiväaikaan Porin yliopistokeskuksessa.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Vastuuopettajan ilmoittama materiaali (kurssin Moodle-sivuilla).

Opettaja

Seppo Sirkemaa

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Mia Stening, mia.stening[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) [Opintosihteeri Mirja Ylikorpi, mirja.ylikorpi[at]utu.fi](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

90,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.