Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

LR09/TJ6 Taloushallinnon tietojärjestelmät 3 op

LT018025, Laskentatoimi ja rahoitus, Turun kauppakorkeakoulu

Sisältö

Kurssilla perehdytään taloushallinnon tietojärjestelmien erilaisiin toteutusvaihtoehtoihin, sekä tietojärjestelmien hyväksikäyttöön taloushallinnon eri osa-alueilla. Samalla käsitellään keskeisiä taloushallinnon valmisohjelmistojen ominaisuuksia sekä ohjelmistojen arviointia ja hankintaa.

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on antaa kokonaisvaltainen kuva tietotekniikan soveltamismahdollisuuksista laskentatoimen alueella sekä valmiuksia vastata yrityksen taloushallinnon tietojärjestelmien hankinnasta ja kehittämisestä.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Luento-opetus 16 t. **Kevätlukukausi 2018, periodi IV (5.3. - 27.4.2018)** **HUOM!** Kurssin opetus IV-periodin intensiiviviikolla (viikko 10: 5.-9.3.2018) ti 6.3. klo 10-14, ATK4 ke 7.3. klo 10-14, ATK4 to 8.3. klo 10-14, ATK4 pe 9.3. klo 10-14, ATK4 Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun tiloissa (Rehtorinpellonkatu 3) **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Kurssin tentit ilmoitetaan [Kauppakorkeakoulun opintojen kuulustelut]( http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/opintotarjonta/opinnot-tiedekunnittain/turun-kauppakorkeakoulu/opinnot-turussa/kuulustelut/Sivut/home.aspx) -sivulla julkaistavassa kuulustelujärjestyksessä. Ilmoittaudu tenttiin viimeistään 7 päivää ennen tenttitilaisuutta Avoimen yliopiston Nettiopsussa. Tenttisali ilmoitetaan n. puoli tuntia ennen tenttitilaisuutta kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Tietotekniikan mahdollisuudet taloushallinnon kehittämisessä, WSOY, Ekonomia, Granlund, M.; Malmi, T. (2004) Muu kuulustelu- ja oppimateriaali: Artikkeleita luennoitsijan ohjeiden mukaan.

Opettaja

Henri Teittinen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx), merja.brunnsberg[at]utu.fi [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx), elina.iso-ilomaki[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

Erittäin suositeltavaa on, että LRY, TJ3 ja LR02 tai LR06 on suoritettu. Kurssin oppimissisältöä voidaan lisäksi täydentää kursseilla TJ5, TJ11 ja TJ16.