Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Suomen taide 5 op

TAHI8914, Taidehistoria, Humanistinen tiedekunta

Sisältö

Suomen sekä valituin osin Ruotsin ja muiden naapurimaiden taiteet: instituutiot, yhteiskunnalliset funktiot ja vaiheet sekä tärkeimmät taiteilijat ja teokset. Opintojaksolla käsitellään mm. seuraavia teemoja: 1) Sakraali tila ja taide, 2) Kansallisuus, rakennettu muisti, maisema 1800-luvulta 1900-luvulle, 3) 1800-luvun kuvataiteen kysymyksiä, 4) 1900-luvun modernismi arkkitehtuurissa, kuvataiteessa ja designissa ja 5) Nykytaiteen lähihistoriasta Suomessa.

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee Suomen taiteen pääasialliset vaiheet ja sen historiallis-maantieteelliset ja yhteiskunnalliset kontekstit keskiajalta nykypäivään. Hänellä on tärkeimpien taiteilijoiden ja teosten perustuntemus.

Opintosuoritukset

Osallistuminen verkkokurssille (2 op), kirjallinen tentti (3 op), itsenäinen työskentely.

Opetus

Verkkokurssi (2 op) alkaa 15.1.2018 ja se kestää kuusi viikkoa (25.2.2018 saakka). Kirjatentin voi suorittaa verkossa [avoimen yliopiston yleisenä tenttipäivänä](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/opiskelijapalvelut/ilmoittautuminen-tenttiin/Sivut/home.aspx) 17.1, 14.2., 14.3., 11.4., 16.5. ja 13.6.2018.

Arviointi

0-5

Verkkokurssille osallistuminen arvioidaan hyväksytty/hylätty ja kirjallisuustentti 0-5.

Kirjallisuus

Verkkokurssilla käytettävä ja tenttikirjallisuus ovat Moodle-alueella.

Opettaja

Vastuuhenkilö FM Eeva Hallikainen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Eeva Hallikainen](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) eeva.hallikainen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Kyöstiö](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) sari.kyostio[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

50,00  €

Opintomaksu maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.