Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Johdatus tekoälyyn 2 op

TKO_2103, Tietojenkäsittelytiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Sisältö

Kurssi on jaoteltu seuraavien kysymysten ympärille rakennettuihin osakokonaisuuksiin. Mitä on älykkyys? Mitä on tekoäly? Onko koneilla fyysiset edellytykset päästä älykkyydessä ihmisen tasalle? Voiko älykkyyttä mitata? Voiko älykkyyden olemassaolon havaita? Voiko äly olla olemassa ilman ruumista? Tuhoaako tekoäly ihmiskunnan? Viekö tekoäly työpaikkamme? Olisiko ihmisen ja tekoälyn symbioosi paras ratkaisu?

Osaamistavoitteet

Tekoälyn saralla on viime vuosina tapahtunut merkittäviä läpimurtoja, minkä seurauksena yleinen kiinnostus alaan on kasvanut räjähdysmäisesti. Kurssin tarkoituksena on antaa käsitys siitä, mitä tekoäly (tällä hetkellä) on ja mitkä ovat sen keskeiset vaikutukset yhteiskuntaamme. Tämän tiedon avulla on mahdollista mm. seurata kriittisesti asiaan liittyvää varsin monenkirjavaa uutisointia. Kurssi antaa tarvittavat pohjatiedot Tekoälyn perusmenetelmät opintojaksolle. Alustavan suunnitelman mukaan Tekoälyn perusmenetelmät opintojakso järjestetään Turun yliopistossa syyslukukaudella 2019.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti. Sähköinen tentti (tentittävissä Turussa, mahdollisesti myös Porissa, Raumalla ja Vaasassa). Informoimme tenttiajankohdista ja tenttiin ilmoittautumisesta myöhemmin s-postitse.

Opetus

Opetus järjestetään Turun yliopistossa 5.3. - 23.4.2019 päiväaikaan. Luennot nauhoitetaan, ja nauhoitteet ovat kuunneltavissa myös jälkikäteen opintojakson aikana. Siten opinnot ovat suoritettavissa myös itsenäisesti verkko-opintoina (ks. tenttiohjeet). Katso opetusajat ja -paikat [tiedekunnan opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/TKO_2103/6257), valitse kohta **Toteutukset**. Luento-opetus, www-materiaali.

Kirjallisuus

"Mitä on tekoäly --- ja miksi siitä pitäisi välittää?" Timo Knuutila, 2018 (saatavilla pdf-muodossa kurssin www-sivuilta users.utu.fi/knuutila/johdatusta). Luentoesitykset (powerpoint, saatavissa kurssin www-sivuilta).

Opettaja

Timo Knuutila

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) lotta.nyholm[at]utu.fi [Opintosihteeri Heli Lainio](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) heli.lainio[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

30,00  €