Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Luonnonvarojen maantiede 4 op

MAAN6055, Maantiede, Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Opintojakso kuuluu [maantieteen perusopintoihin](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/27099).

Sisältö

Opintojakson keskeisiä sisältöjä ovat luonnonvarojen määrittely ja luokittelu, riittävyys, käytön mallit ja hallinta, orgaaniset ja epäorgaaniset luonnonvarat, energiavarat sekä luonnonvarojen alueellisuus.

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää luonnonvarojen alkuperän, muodostumisen ja käytön välisiä yhteyksiä sekä kykenee luokittelemaan ja analysoimaan luonnonvaroja näistä lähtökohdista. Opiskelija oppii myös keskeisiä luonnonvarojen alueellisuuteen, riittävyyteen, hallintaan ja talouteen liittyviä tekijöitä. Kurssin tavoitteena on myös vahvistaa tiedonhankinta ja -käsittelytaitoja ja tieteellisen kirjoittamisen taitoja.

Opintosuoritukset

Oppimispäiväkirja ja vertaisarviointi

Opetus

Verkko-opiskelu 8.4. - 12.5.2019 Opintoihin sisältyy tuutoroitua opintoryhmätyöskentelyä [Moodle-oppimisympäristössä](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet) sekä itsenäistä työskentelyä. Suoritustavat vaihtelevat opinnoissa. Ne voivat olla tenttejä, esseitä ja harjoitustöitä. Opintoihin sisältyy myös verkkoluentoja, jotka ovat kuunneltavissa milloin tahansa.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Opintojakson Moodle-sivut

Opettaja

FM Irina Rekiranta-Luukkonen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.