Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Maailmanlaajuiset ympäristöongelmat 5 op

YMPS1006, Ympäristötiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Sisältö

Maapallon väestönkasvun nopeus ja alueelliset erot, väestönkasvun rajoittaminen; globaali maankäyttö; ilmaston- ja ilmansuojelu; biologisen monimuotoisuuden säilyttäminen; luonnonvarojen riittävyys koko ihmiskunnan väestönkasvun ja talouskasvun säätelijänä; eroosio ja aavikoituminen; vesivarat; ravinnontuotanto sekä ravinnon määrällinen ja laadullinen puute; kalastus ja vesiviljely; metsävarat; uusiutumattomat raaka-aineet; energialuonnonvarat ja energiantuotannon ympäristövaikutukset; jätteet ja niiden hyödyntäminen, kestävä kulutus ja kiertotalous; kansainvälinen ympäristönsuojeluyhteistyö.

Osaamistavoitteet

Opiskelijan perehdyttäminen keskeisiin maailmanlaajuisiin ympäristöongelmiin, luonnonvarakysymyksiin ja kansainväliseen ympäristöyhteistyöhön.

Opintosuoritukset

Verkkoharjoitusta korvaavat työt ja essee (palautetaan samaan aikaan).

Opetus

Kesällä opinnot voi aloittaa oman aikataulun mukaan aikaisintaan toukokuussa. Opinnot on suoritettavissa itsenäisesti verkko-opintoina [Moodlessa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet) olevien ohjeiden mukaan. Moodlessa on myös verkkoluentoja ja/tai muuta opiskelua tukevaa materiaalia. Lisäksi suunnittelija Lotta Nyholmilta saa opintoneuvontaa kesällä (loma-aikaa lukuun ottamatta). Esseen ja muut kirjalliset tehtävät voi palauttaa seuraaviin palautuspäiviin mennessä: 9.6., 31.7. ja 15.8.2019. Opiskelija voi käytännössä palauttaa tehtävän aiemminkin, mutta opettajien palautteet tulevat kolmen viikon kuluessa näistä päivämääristä. Huomioithan tehtäviä palauttaessasi oman opinto-oikeutesi keston. Jos suoritus ei mene läpi, on viimeinen mahdollinen palautuspäivä 30.9.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Gustafsson, J. & Juslin, L. (toim.) 2010: Maailmanlaajuiset ympäristöongelmat. Uhkakuvista yhteistyöhön. Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea, Turun yliopisto, verkko-opetusversio.

Opettaja

FM Minja Mäkilä

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), lotta.nyholm[at]utu.fi [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), maija.immonen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.