Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Ympäristö ja yhteiskunta 5 op

YMPS1052, Ympäristötiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Sisältö

Ihmisen ja luonnon suhde; ympäristöpolitiikka; ympäristötalous; ympäristökonfliktit; ympäristöviestintä; ympäristöpsykologia ja -etiikka. Kurssilla perehdytään lisäksi ympäristöoikeuden keskeisiin osa-alueisiin (ympäristönsuojelu, luonnonsuojelu, kulttuuriperinnön suojelu, osittain maankäyttö ja rakentaminen). Kurssilla käsitellään myös osallistumiseen liittyvää sääntelyä, ympäristöoikeudellisia periaatteita sekä ympäristöhallintoa.

Osaamistavoitteet

Opiskelijan perehdyttäminen ympäristönsuojeluun yhteiskunnallisena ilmiönä sekä Suomen nykyiseen ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja hallintoon.

Opintosuoritukset

Ryhmätyötä korvaava työ ja kaksi Moodle-tenttiä (yhteiskunta ja lainsäädäntö).

Opetus

Kesällä opinnot voi aloittaa oman aikataulun mukaan aikaisintaan toukokuussa. Opinnot on suoritettavissa itsenäisesti verkko-opintoina [Moodlessa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet) olevien ohjeiden mukaan. Moodlessa on myös verkkoluentoja ja/tai muuta opiskelua tukevaa materiaalia. Lisäksi suunnittelija Lotta Nyholmilta saa opintoneuvontaa kesällä (loma-aikaa lukuun ottamatta). Opinto-oikeuteen kuuluu kolme tenttimahdollisuutta. Moodle-tentit pidetään seuraavasti: * Yhteiskunta: 7.6., 15.8. ja 19.9.2019, tentin kesto on kolme tuntia ja sen voi tehdä mihin aikaan tahansa ko. tenttipäivänä. * Lainsäädäntö: 10. - 16.6., 19. - 25.8. ja 23. - 29.9.2019, tenttiä voi suorittaa seitsemän päivän ajan ko. tenttiajankohtana. Ryhmätyötä korvaava työ palautetaan tenttipäivään mennessa. Huomioithan oman opinto-oikeutesi keston.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Jokinen, P. ym.: Ympäristönsuojelu ja yhteiskunta (Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus) sekä Heiskanen, E. (toim.) 2004: Ympäristö ja liiketoiminta (Gaudeamus).

Opettaja

FT Johanna Yliskylä-Peuralahti (yhteiskunta-osuus) OTT Minna Pappila (lainsäädäntö-osuus)

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), lotta.nyholm[at]utu.fi [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), maija.immonen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.