Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Yhteiskunta- ja poliittinen maantiede (TY:n perustutkinto-opiskelijat) 3 op

MAAN6260, Maantiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Opiskelijakiintiö on täynnä. Voit halutessasi osallistua [opintoihin](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/29041) samaan tapaan kuin muut avoimen yliopiston opiskelijat ts. ilmoittautumalla tavalliseen tapaan ja maksamalla normaalin opintomaksun. Voit ilmoittautua opintoihin kiintiön puitteissa, jos olet Turun yliopiston läsnä oleva perustutkinto-opiskelija.

Sisältö

Painotus on arkisissa tiloissa, käytännöissä ja valtasuhteissa sekä alue- ja hallintorakenteisiin liittyvissä prosesseissa.

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on perehdyttää opiskelijat yhteiskuntamaantieteen ja poliittisen maantieteen keskeisiin teorioihin, tutkimusteemoihin ja käsitteisiin.

Opintosuoritukset

Lukupiirityöskentelyn korvaava essee.

Opetus

Kesällä opinnot voi aloittaa oman aikataulun mukaan aikaisintaan toukokuussa. Opinnot on suoritettavissa itsenäisesti verkko-opintoina [Moodlessa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet) olevien ohjeiden mukaan. Moodlessa on myös verkkoluentoja ja/tai muuta opiskelua tukevaa materiaalia. Lisäksi suunnittelija Lotta Nyholmilta saa opintoneuvontaa kesällä (loma-aikaa lukuun ottamatta). Esseen ja muut kirjalliset tehtävät voi palauttaa seuraaviin palautuspäiviin mennessä: 14.6., 31.7. ja 15.8.2019. Opiskelija voi käytännössä palauttaa tehtävän aiemminkin, mutta opettajien palautteet tulevat kolmen viikon kuluessa näistä päivämääristä. Huomioithan tehtäviä palauttaessasi oman opinto-oikeutesi keston. Jos suoritus ei mene läpi, on viimeinen mahdollinen palautuspäivä 30.9.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

1. Valikoidut osat teoksesta: Jones et al. (2015): An Introduction to Political Geography: Space, Place and Politics (2nd Edition): ss. 1 - 135 (Chapters 1 - 7). 2. Valikoima artikkeleja: a) Iveson, K. (2013). Cities within the city: Do-it-yourself urbanism and the right to the city. International Journal of Urban and Regional Research 37(3): 941 - 56. b) Jonas, A.E.G, McCann, E. & Thomas, M. (2015): Urban Geography: A Critical Introduction, ss. 162 - 183 (luku 8: Experiencing Cities); saatavilla e-kirjana Turun yliopiston kirjastosta) https://login.ezproxy.utu.fi/login?url=http://site.ebrary.com/lib/uniturku/Doc?id=11017932 c) Massey, D. (1994). A global sense of place. In: Space, Place and Gender (pp. 146 - 156). Minneapolis: University of Minnesota Press. (teksti saatavilla suomennettuna: Globaali paikan tuntu. Teoksessa: Samanaikainen tila, 17 - 31. Tampere: Vastapaino) https://login.ezproxy.utu.fi/login?url=http://site.ebrary.com/lib/uniturku/Doc?id=10151123 d) Musterd, S., S. Marciczak, M. van Ham & T. Tammaru (2016). Socioeconomic segregation in European capital cities: Increasing separation between poor and rich. Urban Geography 38(7): 1062 - 1083.

Opettaja

FT Johanna Yliskylä-Peuralahti

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), lotta.nyholm[at]utu.fi [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), maija.immonen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

0,00  €

Opintojakso on maksuton TY:n perustutkinto-opiskelijoille.