Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Avauksia arkeologiaan 5 op

ARHI0002, Arkeologia, kulttuuri-, Suomen ja yleinen historia, Humanistinen tiedekunta

**Ennakkotietoa** Opinnot järjestetään Alkio-opistossa. Ilmoittaudu ensin suoraan opinnot järjestävään [oppilaitokseen](http://www.alkio.fi).

Sisältö

Kurssi johdattaa arkeologian, erityisesti historiallisen ajan arkeologian, luonteeseen tieteenalana. Arkeologian suhdetta muihin tieteisiin sekä arkeogien ammattikuvia esitellään. Lisäksi luentojen ja kirjallisuuden pohjalta luodaan yleiskatsaus Suomen esi-ja varhaishistoriaan. Kurssiin sisältyy pienryhmässä toteutettava harjoitustyö, joka tutustuttaa arkeologisiin kohteisiin.

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa määritellä arkeologian ja erityisesti historiallisen ajan arkeologisen luonteen. Hän analysoi arkeologisen aineiston erityispiirteitä ja merkitystä menneisyyden tutkimuksessa. Opiskelija myös jäsentää Suomen esi- ja varhaishistorian kronologian ja yleiset kehityslinjat.

Opintosuoritukset

Verkko-opinnot, itsenäinen ryhmäharjoitustyö ja oheiskirjallisuus.

Opetus

Opinnot järjestetään monimuoto-opetuksena [Alkio-opistossa](http://www.alkio.fi).

Kirjallisuus

Ristiretkiaika JA Keskiajan arkeologia. Teoksessa Haggrén, G. & Halinen, P. & Lavento, M. & Raninen, S. & Wessman, A.: Muinaisuutemme jäljet. Suomen esi- ja varhaishistoria kivikaudelta keskiajalle. Gaudeamus. s. 337 - 536.

Toteuttaja

Alkio-opisto

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katriina Mäkinen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) katriina.makinen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0

Ilmoittaudu ensin opinnot järjestävään [oppilaitokseen](http://www.alkio.fi) (tarkista ilmoittautumisaika) ja vasta sen jälkeen oppilaitoksen antamien ohjeiden mukaisesti Avoimen yliopiston Nettiopsussa. Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin.](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut) Opinto-oikeus on voimassa 1.1.- 31.7.2020. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

50,00  €

Avoimen yliopiston opintomaksu laskutetaan opinnot järjestävän oppilaitoksen välityksellä. Lisäksi oppilaitos laskuttaa oman maksunsa. Tarkempia tietoja saa oppilaitoksesta