Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Poikkeavuus kulttuurisena ilmiönä 4 op

PEDA0046, Erityispedagogiikka, Kasvatustieteiden tiedekunta

Poikkeavuus kulttuurisena ilmiönä -opintojakso on osa erityispedagogiikan perusopintoja (25 op) ja sen voi opiskella yksittäisenä jaksona.

Sisältö

- poikkeavuusteoriat - intressiryhmät ja poikkeavuus

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa analysoida poikkeavuuden merkitystä yhteiskunnallisesti tuotettuna ilmiönä ja osana yhteiskunnallista luokittelua.

Opintosuoritukset

Moodletentti/Sähköinen tentti, Harjoitustyö Harjoitustyönä opiskelija tekee artikkelireferaatin vieraskielisestä tutkimusartikkelista sekä raportoi ja osallistuu keskusteluun verkkoryhmässä.

Opetus

Luento-opetus 6 t (tallenteet), Verkko-opetus 6-9 t (korvaava kirjallinen tehtävä) Poikkeavuus kulttuurisena ilmiönä -moodletentti 13.2. klo 18.30-15.2.2019 klo 18.30 (muut 2 vrk:n moodletentit 10.4., 12.6. ja 18.9.2019) TAI sähköinen tentti 4.2.-1.7.2019.

Arviointi

0-5

Tentti 0-5, Harjoitustyö hyväksytty-hylätty

Kirjallisuus

Tentittävä kirjallisuus: Conrad, P. & Schneider, J. W. 1992. 3. painos. Deviance and medicalization. From badness to sickness. Philadelphia: Temple University Press. (saatavilla myös verkosta)

Opettaja

Yliopisto-opettaja Lilja Aikio

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

Suunnittelija [Hannele Massinen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) hannele.massinen[at]utu.fi Opintosihteeri [Taru Wester](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) taru.wester[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot