Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman perusopinnot 25 op

EIHS1176, Kulttuurituotanto ja maisemantutkimus, Pori, Humanistinen tiedekunta

Opintokokonaisuus sisältää seuraavat opintojaksot; katso jaksokuvaukset ja opetuksen ajankohdat (kohdasta Toteutukset) humanistisen tiedekunnan opinto-oppaasta: [EIHS0080 Digitaalinen maailma, 5 op](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0080/6221) [EIHS0081 Kulttuuriperintö, 5 op](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0081/6222) [EIHS0082 Maisema, paikka, kulttuuriympäristö, 5 op](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0082/6223) **Aineistot ja menetelmät** [EIHS0083 Aineistot ja menetelmät (digitaalinen kulttuuri ja kulttuuriperinnön tutkimus), 5 op ](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0083/9587) TAI [EIHS0084 Aineistot ja menetelmät (maisemantutkimus), 5 op ](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0084/9606) [EIHS0085 Näkökulmia digitaaliseen kulttuuriin, kulttuuriperintöön ja maisemantutkimukseen, 5 op](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/EIHS0085/9589) Syyslukukauden 2019 opetusajat ilmoitetaan 15.6.2019 mennessä ja kevätlukukauden 2020 15.11. mennessä.

Sisältö

Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman kolmella pääaineella, digitaalisella kulttuurilla, kulttuuriperinnön tutkimuksella ja maisemantutkimuksella, on yhteiset perusopinnot. Ne koostuvat kaikille pakollisista yhteisistä johdantokursseista (15 op) sekä oppiainekohtaisista linjaopinnoista (10 op). Perusopinnoissa käsitellään myös oppiaineille yhteisiä teemoja, jotka liittyvät kulttuuriympäristöjen aineellisiin ja aineettomiin tekijöihin. Aineistot ja menetelmät -opintojaksosta valitaan jompi kump (digitaalinen kulttuuri ja kulttuuriperinnön tutkimus tai maisemantutkimus)

Osaamistavoitteet

Perusopintojen tavoitteena on antaa opiskelijoille yleiskäsitys kaikkien kolmen oppiaineen erityisistä kysymyksenasetteluista, tutkimuskohteista ja menetelmistä. Digitaalisen kulttuurin linjan perusopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija digitaalisen kulttuurin käsitteistöön eri näkökulmista, tarjota tutkimuksellisia perusvalmiuksia sekä opastaa teknologisten tutkimus- ja toimintaympäristöjen hallintaan.

Opetus

Perusopinnot alkavat syyskuussa 2019 ja päättyvät keväällä 20. Opinnot järjestetään integroituna opetuksena Porin yliopistokeskuksessa. Opintoihin kuuluu päiväaikaan pidettäviä luentoja ja harjoituksia ja kirjatenttejä.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Kunkin opintojakson alussa ilmoitetaan, miten kirjallisuutta ja oheismateriaalia käytetään. Opintojaksoihin liittyvä kirjallisuus on usein erikseen tarkennettavaa lähdekirjallisuutta. Alan nopeiden muutosten takia kirjallisuus saattaa täydentyä esimerkiksi ajankohtaisilla artikkeleilla ja digitaalisilla ohjeistoilla.

Opettaja

Kurssin kohdalla mainittava opettaja on pääsääntöisesti vastuuopettaja, mutta kursseja voidaan järjestää myös tuntiopetuksena.

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Matti Salakka](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) matti.salakka[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Kyöstiö](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.kyostio[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

250,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.