Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Oikeudellisen informaation haku 2 op

OTKU3277, Oikeustiede, Oikeustieteellinen tiedekunta

Sisältö

Oikeudellisen tiedon tarve ja hankinta oikeudellista asiantuntemusta edellyttävässä työssä - tärkeimmät kotimaiset tiedonlähteet ja niiden käyttö (mm. Finlex ja Edilex) - tärkeimmät ulkomaiset tiedonlähteet ja niiden käyttö (mm. EUR-Lex) - tiedonhaun tekniikka (mm. hakutermit ja Boolen logiikka) - tieteellisten julkaisujen arviointi (mm. Julkaisufoorumi)

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija - pystyy arvioimaan tiedontarpeen juristin käytännön työssä - tuntee tärkeimmät kotimaiset ja kansainväliset oikeudelliset informaatiolähteet - osaa käyttää informaatiolähteitä tehokkaasti ja arvioida löytämäänsä informaatiota - hallitsee tiedonhaun perustekniikat ja osaa hyödyntää niitä tarkoituksenmukaisesti - pystyy soveltamaan oppimaansa työelämässä

Opintosuoritukset

Osallistuminen opetukseen - harjoitustyöt - itsenäinen työskentely Läsnäolo (75 %) luento- ja ryhmäopetuksessa on opintojakson läpäisyn edellytys.

Opetus

Opetus klo 16:30 - 18:00 8.1.2020 Teutori/Sammio 15.1.2020 Teutori/Sammio 22.1.2020 Teutori/Sammio 29.1.2020 Teutori/Sammio 5.2.2020 Teutori/Sammio

Kirjallisuus

Oppimateriaalit sähköisinä [Moodlessa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet).

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Jaana Varpe](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Minna Moilanen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0/20

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut).

Opintomaksu

30,00  €

Maksulinkki lähetetään ilmoittautumisen alkamispäivänä klo 16 mennessä ja maksulinkki tulee opiskelijan sähköpostiin. Opintomaksu maksetaan verkkopankissa 72 tunnin sisällä ilmoittautumisen hyväksymisestä. Jos opintomaksua ei makseta määräaikaan mennessä, opiskelijavalinta kohdistuu ilmoittautumisjärjestyksessä seuraavaan hakijaan.

Edeltävät opinnot

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelijalla tulee ilmoittautumishetkellä olla suoritettuna Johdatus oikeustieteeseen -kurssi (2-5 op) tai kurssin vastaavuushakemus käsiteltynä ja hyväksyttynä. Edeltävien opintojen suorittaminen tarkistetaan ennen maksulinkin lähettämistä ilmoittautumisen alkamispäivänä klo 16 mennessä ja maksulinkki tulee opiskelijan sähköpostiin.