Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Mikrobiologia - teoria 4 op

BKEM5010, Biokemia, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Ennakkotietoa.

Sisältö

Mikrobiologian historiaa, mikroskopia, prokaryoottisolun rakenne, mikrobien kasvu, rakenne ja metabolia, virologian perusteet, keskeiset mikrobien ryhmät ja niiden luokittelu, elimistön epäspesifiset puolustusmekanismit, patogeenisuus, antimikrobiaalinen kemoterapia, elintarvike- ja teollisen mikrobiologian perusteet.

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee mikrobiologian perusteet kuten mikroskopian ja solumorfologian, prokaryoottisolujen rakenteen, mikrobien kasvun ja ravintovaatimukset, mikrobien torjunnan kemiallisin ja fysikaalisin menetelmin, energia-aineenvaihdunnan, virukset, mikrobien luokittelun, tärkeimmät mikrobiryhmät sekä lääketieteellisen ja teollisen mikrobiologian perusteet.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Katso opetusajat ja -paikat [tiedekunnan opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/BKEM5010/1709), valitse kohta **Toteutukset**. Opetusajat ilmoitetaan 15.11.2019 mennessä. Opinnot järjestetään kevätlukukaudella 2020 integroituna opetuksena Turun yliopistossa. Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat yliopiston laitoksen järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintoihin kuuluu päiväaikaan pidettäviä luentoja ja tenttejä. **Opetuksen toteutustavat:** luento-opetus Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opintojen aloittamiseen.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

* Luentorunko. * Wiley, Sherwood & Woolverton: Prescott?s Principles of Microbiology, valituin osin kappaleet 1 - 11, 17 - 24, 29 - 32, 34, 35 tai vastaavat tiedot muusta mikrobiologian tuoreesta oppikirjasta.

Opettaja

Lehtori Jarmo Niemi

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on hyväksytty.

Edeltävät opinnot

Opiskelijalta edellytetään, että hän on osallistunut/osallistuu samanaikaisesti seuraaville kursseille: * [BKEM5030 Solu ja biomolekyylit - teoria 6 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/29428) * [BKEM5020 Molekyylibiologia - teoria 4 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/30238)