Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Molekyylibiologia - teoria 4 op

BKEM5020, Biokemia, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Ennakkotietoa.

Sisältö

Luennoilla käsitellään DNA- ja RNA-nukleotidien ja niiden polymeerien rakenteet, pro- ja eukaryoottigenomien rakenteet ja DNA:n replikaatio. Lisäksi tutustutaan transkription ja translaation mekanismeihin. Luennoilla käsitellään myös DNA:n, RNA:n ja proteiinien tutkimiseen käytettäviä molekyylibiologian perusmenetelmiä sekä tutustutaan geneettisesti modifioitujen eliöiden tuottamiseen ja siihen liittyvään lupakäytäntöön.

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata perustasolla DNA:n kahdentumisen, transkription ja translaation mekanismit. Opiskelija tietää pro- ja eukaryoottigenomien tyypilliset piirteet. Opiskelija on tutustunut molekyylibiologian perusmenetelmiin ja oppinut niihin liittyvän termistön.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Katso opetusajat ja -paikat [tiedekunnan opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/BKEM5020/1726), valitse kohta **Toteutukset**. Opetusajat ilmoitetaan 15.11.2019 mennessä. Opinnot järjestetään kevätlukukaudella 2020 integroituna opetuksena Turun yliopistossa. Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat yliopiston laitoksen järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintoihin kuuluu päiväaikaan pidettäviä luentoja ja tenttejä. **Opetuksen toteutustavat:** luento-opetus Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opintojen aloittamiseen.

Arviointi

0-5

Opettaja

Lehtori Taina Tyystjärvi

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0/10

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut). Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom. Edeltävät opinnot **(ks. vaatimukset alempana)**. Opinto-oikeus on voimassa 1.1. - 31.7.2020. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on hyväksytty.

Edeltävät opinnot

Opiskelijalta edellytään, että hän on osallistunut/osallistuu samanaikaisesti seuraaville kursseille: * [BKEM5030 Solu ja biomolekyylit - teoria 6 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/29428) * [BKEM5010 Mikrobiologia - teoria 4 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/30236)