Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Materiaalikemia ja nanoteknologia 5 op

KEMI6119, Kemia, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Sisältö

Kurssilla tutustutaan materiaalien tutkimuksen ja nanoteknologian kehittymisen myötä syntyneisiin uusiin materiaalikemian sovellutuksiin. Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi polymeerit, orgaaniset puolijohteet, hiilimateriaalit, elektroniikan materiaalit, hybridimateriaalit, komposiitit, nanopartikkelit ja itsejärjestäytyvät nanorakenteet. Esimerkkien avulla selvitetään, miten kemian tutkimus on keskeinen osatekijä näiden alojen kehityksessä.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on antaa esimerkkien avulla yleiskäsitys erilaisten materiaalien valmistuksesta, kemiallisista ominaisuuksista ja käyttösovellutuksista.

Opintosuoritukset

Opiskelijalta vaaditaan essee, oma esitelmä PowerPointin avulla ja osallistuminen harjoituksiin.

Opetus

Katso opetusajat ja -paikat [tiedekunnan opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/KEMI6119/1788), valitse kohta **Toteutukset**. Opinnot järjestetään kevätlukukaudella 2020 integroituna opetuksena Turun yliopistossa. Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat yliopiston laitoksen järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opintoihin kuuluu päiväaikaan pidettäviä luentoja, harjoituksia ja tenttejä. **Opetuksen toteutustavat:** luentoja, ryhmätyö pienryhmässä. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opintojen aloittamiseen.

Arviointi

0-5

Arvosana koostuu esseen arvosanasta, PowerPointin sisällöstä ja esityksestä.

Kirjallisuus

Luentomateriaalia (moodlessa), muuta jaettua materiaalia.

Opettaja

Professori Carita Kvarnström

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.