Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Ympäristön kemikalisoituminen ja päästöjen hallinta 5 op

YMPS1051, Ympäristötiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Opintojakso kuuluu [ympäristötieteen perusopintoihin](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/29420).

Sisältö

Kemikalisoituminen ihmisen terveyden ja luonnon uhkana; kemikaalien määrät ja päästöt; ympäristömyrkkyjen ominaisuudet, tutkimusmenetelmät ja vaikutukset luonnossa; kemikaalien vaikutukset ihmisen terveyteen; meluongelma; radioaktiivisten päästöjen leviäminen ja vaikutukset; ilman-, maaperän- ja vesiensuojelun sekä jätehuollon nykytila; savukaasujen ja jätevesien puhdistustekniikat ja niiden tehokkuus; autojen pakokaasujen puhdistusmenetelmät; jätehuollon ja raaka-aineiden kierrätyksen käytännön järjestäminen.

Osaamistavoitteet

Opiskelijan perehdyttäminen ympäristölle haitallisiin kemikaaleihin ja säteilyyn sekä niiden vaikutukseen terveydelle; ekotoksikologian perusteet; ympäristönsuojelun eri osa-alueiden käyttämät ympäristönsuojelutekniikat.

Opintosuoritukset

Verkkoharjoitustyöt ja essee

Opetus

Verkko-opiskelu 3.2. - 22.3.2020. Opinnot järjestetään verkko-opintoina, jotka voi suorittaa täysin etäopiskeluna. Opintoihin sisältyy tuutoroitua opintoryhmätyöskentelyä [Moodle-oppimisympäristössä](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/moodle-ohjeet) sekä itsenäistä työskentelyä. Suoritustavat vaihtelevat opinnoissa. Ne voivat olla tenttejä, esseitä ja harjoitustöitä. Opintoihin sisältyy myös verkkoluentoja, jotka ovat kuunneltavissa milloin tahansa. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opintojen aloittamiseen.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Mussalo-Rauhamaa, H. ym. 2007: Ympäristöterveys. Duodecim. (Kirjasta on ilmestymässä v. 2019 painos, jota myös voi käyttää.)

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.