Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Ajankohtaista diabeteksesta ja hoidosta 3 op

MEDV2082, LL-tutkinto, valinnaisopinnot, Lääketieteellinen tiedekunta

Ennakkotietoa. Opintojaksolla tarkastellaan diabeteksen perusteet ennaltaehkäisyn, syntymekanismien, patofysiologisten ilmiöiden sekä lääkityksen merkityksen osalta.

Sisältö

Diabeteksen patofysiologia, uudet diabetes-lääkkeet, naisen ja miehen diabeteksen ennaltaehkäisy, diabeteksen komplikaatioiden estäminen, II-tyypin diabeteksen kulku sekä rasvamaksa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää naisten ja miesten diabeteksen perusteet syistä ja sen merkityksestä. Lisäksi opiskelija osaa diabeteksen syntymekanismeja, patofysiologisia ilmiöitä sekä diabeteksen lääkehoidon.

Opintosuoritukset

Tentti (monivalinta: luennot ja oppikirja) Moodletentti

Opetus

Luennot 10 t Luennoista tehdään myös tallenteet Moodleen ja opinnot toteutetaan verkko-opintoina, jotka voi suorittaa täysin etäopiskeluna. [Kampuskartta](https://helppopas.fi/map/turun-yliopisto) Alustavaa tietoa: vko 8 Diabeteksen patofysiologia ja lääkitys, professori Risto Kaaja vko 9 Naisen ja miesten diabeteksen ennaltaehkäisy, professori Risto Kaaja vko 11 Pyöristääkö rasvamaksa sinut omenalihavaksi (rasvamaksa, maksakirroosi, II-tyypin diabetes), dos. Kirsi Virtanen vko 11 Diabeteksen komplikaatioiden nykyhoito sekä ennaltaehkäisy, LT Lassi Nelimarkka vko 12 Miksi II-tyypin diabetes on niin salakavala tauti? (tyypin II-diabeteksen kulku, sepelvaltimotaudit, aivohalvaus), professori Hannu Järveläinen

Kirjallisuus

Ilanne-Parikka P, Rönnemaa T, Saha M-T & Sane T (toim.). 2015 Diabetes. UUSI painos tulossa.

Opettaja

Vastuuhenkilö(t) professori Risto Kaaja

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katja Kivistö](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), kamkiv[at]utu.fi [Opintosihteeri Heli Lainio](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0/50

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin ja maksuehtoihin](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut). Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opinto-oikeus voimassa 1.1.2020 - 31.12.2020. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

45,00  €