Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

P2 museot yhteiskunnallisina toimijoina 3 op

MUSP0002, Museologia, Pori, Humanistinen tiedekunta

Sisältö

Opintojaksossa tarkastellaan museoiden merkitystä paikallisena, alueellisena, valtakunnallisena ja kansainvälisenä toimijana; museota yhteistyökumppanina, yhdistystoiminnan osana, yhteisöllisenä voimavarana, kulttuuripalveluna ja muistiorganisaation osana sekä museoetiikan kysymyksiä. Lisäksi tarkastellaan museoita työnantajina.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on nähdä kulttuuriperintötyö ja museo monitasoisena ja -tahoisena toimintakenttänä ja oppia tarkastelemaan sitä kontekstissaan, erilaisten ja eri tavoitteisten toimijoiden intressialueena. Tavoitteina ovat myös kulttuuriperintötyön ammatillisen ja hallinnollisen organisaation tuntemus Suomessa, kansainvälisten museo-organisaatioiden ja ammattieettisten sääntöjen tuntemus sekä Suomen alaa ohjaavan lainsäädännön tuntemus.

Opintosuoritukset

Aktiivinen osallistuminen opetukseen, harjoitustyöt ja essee.

Opetus

Luennot 7.2. - 6.3.2020 ja harjoitukset Katso tarkemmat tiedot [humanistisen tiedekunan opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/MUSP0002/6210)

Arviointi

Ilmoitetaan myöhemmin

Kirjallisuus

Opettajakohtaisesti ilmoitettavissa.

Toteuttaja

Turun yliopisto, Pori

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Matti Salakka](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) matti.salakka[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Kyöstiö](http://www.utu.fi/fi/yksikot/avoin/yhteystiedot/Sivut/home.aspx) sari.kyostio[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.