Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

LR09/TJ6 Taloushallinnon tietojärjestelmät 3 op

LT018025, Laskentatoimi ja rahoitus, Turun kauppakorkeakoulu

Sisältö

Kurssilla perehdytään taloushallinnon tietojärjestelmien erilaisiin toteutusvaihtoehtoihin, sekä tietojärjestelmien hyväksikäyttöön taloushallinnon eri osa-alueilla. Samalla käsitellään keskeisiä taloushallinnon valmisohjelmistojen ominaisuuksia sekä ohjelmistojen arviointia ja hankintaa. Kurssin oppimissisältöä voidaan lisäksi täydentää kursseilla TJ5, TJ11 ja TJ16.

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on antaa kokonaisvaltainen kuva tietotekniikan soveltamismahdollisuuksista laskentatoimen alueella sekä valmiuksia vastata yrityksen taloushallinnon tietojärjestelmien hankinnasta ja kehittämisestä.

Opintosuoritukset

Kirjallinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Luento-opetus 16 t. **Kevätlukukausi 2020, III periodin intensiiviopetusviikot (24.2.-8.3.2020)** Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun päiväopetuksena. Katso tarkemmat opetusajat [kauppakorkeakoulun opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/LT018025/1597) valitse kohta Toteutukset. Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun tiloissa (Rehtorinpellonkatu 3) **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Tentit suoritetaan salitentteinä. Salitenttien ajankohdat löytyvät Avoimen yliopiston Nettiopsun Tentit-osiosta. Ilmoittaudu salitenttiin viimeistään 7 päivää ennen tenttitilaisuutta Avoimen yliopiston Nettiopsussa. Tenttisali ilmoitetaan n. puoli tuntia ennen tenttitilaisuutta kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Tietotekniikan mahdollisuudet taloushallinnon kehittämisessä, WSOY, Ekonomia, Granlund, M.; Malmi, T. (2004) Muu kuulustelu- ja oppimateriaali: Artikkeleita luennoitsijan ohjeiden mukaan.

Opettaja

Mika Hannula, Henri Teittinen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), merja.brunnsberg[at]utu.fi [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), elina.iso-ilomaki[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

Erittäin suositeltavaa on, että opintojaksot LRY (LRYA Kirjanpito ja tilinpäätös sekä LRYB Kustannuslaskennan perusteet), TJ1 Yrityksen tietojärjestelmät, LR02 Suunnittelu ja tarkkailulaskelmat johdon laskenttoimessa tai LR06 Ohjausta tukeva johdon laskentatoimi on suoritettuina ennen tälle kurssille osallistumista.