Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

YJ4 Yritysverotus 6 op

YJ052004, Yritysjuridiikka, Turun kauppakorkeakoulu

HUOM! ennen kurssia YJ4 tulee suorittaa kurssi YJ1 Vero-oikeuden perusteet. Lisäksi suositellaan että myös kurssi YJ6 Henkilöverotus suoritetaan ennen kurssia YJ4.

Sisältö

Opintojaksossa perehdytään yritysverotuksen sääntelyyn, erityisesti verotettavan tulon määrittelyn kannalta. Jaksossa paneudutaan erityisesti yrityksen erilaisiin rakennevaihtoehtoihin, niiden verokohteluun sekä muutosten verotuksellisiin vaikutuksiin. Opintojaksossa perehdytään myös arvonlisäverotukseen ja muuhun kulutusverotukseen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet ymmärtää ja hallita erilaisissa soveltamistilanteissa yrityksen verotettavan tulon määräytymistä, eri yritysmuotojen verotusta, konserniverotusta sekä yritysjärjestelyjen verokohtelua ja arvonlisäverotusta.

Opintosuoritukset

kirjallinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Luento-opetus 22 t. (16 t Knuutinen, 6 t Lindholm) **Kevätlukukausi 2020, periodi III (7.1. - 16.2.2020)** Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun päiväopetuksena. Katso tarkemmat opetusajat [kauppakorkeakoulun opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/YJ052004/1565), valitse kohta Toteutukset. Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun tiloissa (Rehtorinpellonkatu 3) **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Tentit suoritetaan sähköisinä tentteinä Turun yliopiston sähköisessä tenttitilassa (Turku, Pori, Rauma). Sähköinen tentti on tehtävissä 14.2. - 18.10. 2020 Sähköisten tenttien tenttiaika varataan etukäteen sähköisestä tenttipalvelusta. Linkki tentti-ilmoittautumiseen: https://exam.utu.fi/enroll/exam/64908?code=AY:YJ052004 Lisätietoja sähköisestä tenttimisestä: [Tentit ja tenttiminen avoimessa yliopistossa]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/tentit) > Tentit sähköisessä tenttipalvelussa (exam)> [Sähköinen tenttipalvelu: opiskelijan ohje](https://utuguides.fi/c.php?g=669085)

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

1. Elinkeinotulon verotus. Talentum. Myrsky, Matti; Malmgrén, Marianne (2014), 978-952-14-2091-7. Luvut II-X. Saatavilla myös elektronisena. 2. Arvonlisäverotus ja muu kulutusverotus. Talentum. Juanto, Leila; Saukko Petri (2014), 978-952-14-2183-9. Saatavilla myös elektronisena.

Opettaja

Reijo Knuutinen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), merja.brunnsberg[at]utu.fi [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), elina.iso-ilomaki[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

90,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Edeltävät opinnot

YJ1 Vero-oikeuden perusteet -kurssi tulee suorittaa ennen kurssia YJ4. Lisäksi suositellaan että YJ6 Henkilöverotus -kurssi suoritetaan ennen kurssia YJ4.