Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

YJ1 Vero-oikeuden perusteet 4 op

YJ052001, Yritysjuridiikka, Turun kauppakorkeakoulu

Ennakkotietoa

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään verolajien ja verotusmenettelyn pääsisältö sekä yrityksen ja sen omistajan verosuunnittelussa huomioon otettavia periaatteita.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija verojärjestelmän perusteisiin. Kurssi antaa valmiudet ymmärtää yleisiä verotuksen periaatteita, eri verolajeja sekä tuloverotuksen perusteita. Opiskelija tuntee verotusmenettelyn toimintalogiikan. Hän myös kykenee hahmottamaan verosuunnitteluun liittyviä yleisiä näkökohtia.

Opintosuoritukset

Kirjalllinen tentti ja osallistuminen opetukseen

Opetus

Luento-opetus 16 t. **Kevätlukukausi 2020, periodi IV (16.3. - 3.5.2020)** Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun päiväopetuksena. Katso tarkemmat opetusajat [kauppakorkeakoulun opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/YJ052001/1562), valitse kohta Toteutukset. Opetus järjestetään Turun kauppakorkeakoulun tiloissa (Rehtorinpellonkatu 3) **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Ensimmäinen tentti tehdään salitenttinä. Ilmoittaudu salitentteihin viimeistään 7 päivää ennen tenttitilaisuutta Avoimen yliopiston Nettiopsussa. Tenttisali ilmoitetaan n. puoli tuntia ennen tenttitilaisuutta kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla. Uusintatentit tehdään sähköisinä tentteinä. Sähköisten tenttien tenttiaika varataan etukäteen sähköisestä tenttipalvelusta. Linkki tentti-ilmoittautumiseen ja tenttiaika lisätään tähän myöhemmin. Lisätietoja sähköisestä tenttimisestä: [Tentit ja tenttiminen avoimessa yliopistossa]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut/tentit) > Tentit sähköisessä tenttipalvelussa (exam)

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

1. Hyvät pahat verot. Docendo. Knuutinen, Reijo (2017), 978-952-291-347-0. 2. Henkilökohtaisen tulon verotus. Talentum. Myrsky, Matti; Räbinä, Timo (2014), 978-952-14-2178-5. Luvut II ja IV. Saatavilla myös elektronisena.

Opettaja

Reijo Knuutinen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), merja.brunnsberg[at]utu.fi [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), elina.iso-ilomaki[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0/20

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-opiskelijapalvelut). Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opinto-oikeus voimassa 1.3.2020 - 31.12.2020. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

60,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.