Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Ympäristöekologia ja luonnonsuojelu 5 op

YMPS1014, Ympäristötiede, Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta

Opintojakso kuuluu ympäristötieteen perusopintoihin (25 op) ja sille voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Ilmoittaudu suoraan Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa. ---- Tämä jakso on ollut valtakunnallisessa maksuttomassa opintotarjonnassa yliopistojen perustutkinto-opiskelijoille tietyllä kiintiöllä. Maksuttoman tarjonnan **kiintiö on täynnä**. Voit halutessasi osallistua opintoihin samaan tapaan kuin muut avoimen yliopiston opiskelijat ts. ilmoittautumalla tavalliseen tapaan ja maksamalla normaalin opintomaksun.

Sisältö

Ekologian perusteet; ekologian käsitteiden soveltaminen ympäristönsuojelussa; luonnon sopeutuminen ihmisen aiheuttamiin ympäristömuutoksiin; uhanalaisuuden käsite ja uhanalaisuusluokat; suojelubiologian perusteet; alkuperäisen luonnon suojelu Suomessa ja muualla.

Osaamistavoitteet

Perehdyttää opiskelija ympäristöekologian ja suojelubiologian tutkimusaloihin ja peruskäsitteisiin sekä käytännön luonnonsuojelutyöhön Suomessa ja muualla.

Opintosuoritukset

Verkkoharjoitusta korvaavat työt ja essee (palautetaan samaan aikaan).

Opetus

Kesällä opinnot voi aloittaa oman aikataulun mukaan aikaisintaan toukokuussa. Opinnot on suoritettavissa itsenäisesti verkko-opintoina [Moodlessa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opiskelu-avoimessa-yliopistossa/moodle-ohjeet) olevien ohjeiden mukaan. Moodlessa on myös verkkoluentoja ja/tai muuta opiskelua tukevaa materiaalia. Lisäksi suunnittelija Lotta Nyholmilta saa opintoneuvontaa kesällä (loma-aikaa lukuun ottamatta). Esseen ja muut kirjalliset tehtävät voi palauttaa seuraaviin palautuspäiviin mennessä: 14.6., 31.7. ja 15.8.2020. Opiskelija voi käytännössä palauttaa tehtävän aiemminkin, mutta opettajien palautteet tulevat kolmen viikon kuluessa näistä päivämääristä. Huomioithan tehtäviä palauttaessasi oman opinto-oikeutesi keston. Jos suoritus ei mene läpi, on viimeinen mahdollinen palautuspäivä 30.9. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opintojen aloittamiseen.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Vuorisalo, Timo (2015). Ympäristöekologia Ympäristönsuojelun ekologiset perusteet ja alkuperäisen luonnon suojelu 7. uudistettu painos. Verkkomateriaali. Verkkokirja Moodlessa.

Opettaja

FM Ville Vaurola

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Lotta Nyholm](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Maija Immonen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot)

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 56

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-maksut). Opinto-oikeus on voimassa 1.5. - 31.10.2020. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.