Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Kulttuurihistoria ja menneisyyden läsnäolo 5 op

KUHI0240, Kulttuurihistoria, Humanistinen tiedekunta

**Kiintiö täynnä** Opintojakso on tarjolla yliopistojen yhteisessä valtakunnallisessa maksuttomassa opintotarjonnassa yliopistojen **perustutkinto-opiskelijoille.** **Jos haluat ilmoittautua opintojaksolle, lähetä opintosihteerille sähköpostiviesti otsikolla Ilmoittautuminen kulttuurihistoria ja menneisyyden läsnäolo -kurssille. Pyydä opinto-oikeutta ja lähetä liitteenä opintosuoritusotteesi, josta käy ilmi että olet läsnäoleva opiskelija kl 2020.** Opintosihteeri tarkistaa opinto-oikeutesi ja kurssin ilmoittautumistilanteen ja antaa sinulle ilmoittautumisluvan sähköpostitse. Sen jälkeen ilmoittaudut kurssille Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa.

Sisältö

Historia on monin tavoin läsnä ihmisten ja yhteisöjen elämässä. Opintojaksossa tarkastellaan menneisyyden näkymistä nykyajassa. Historiakulttuurin tutkimuksen lisäksi jakso valaisee menneisyydestä kertomisen ja nykyhetken vuorovaikutussuhteita. Samalla pohditaan menneisyyden läsnäolon ammatillista merkitystä: miten menneisyys elää opetuksessa, kulttuurin eri aloilla ja työelämässä.

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa eritellä historian ja muistin kulttuurisia ja yhteiskunnallisia yhteyksiä ja ymmärtää muistamisen eettisiä näkökohtia ja ylipäänsä historiallisen tiedon käyttöä.

Opintosuoritukset

Verkkotehtävät

Opetus

Itseopiskelukurssi, jossa tehdään Moodlen ohjeiden mukaan kaksi tehtävää itsellesi sopivana ajankohtana 1.6. mennessä.

Opettaja

Lehtori Hanne Koivisto

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katriina Mäkinen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) katriina.makinen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

0,00  €