Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Uskonto ja monikulttuurisuus 3 op

XSTL9020, Sosiaalitieteiden laitoksen yhteiset opinnot, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

**Kiintiö on täynnä** Opintojakso on tarjolla yliopistojen yhteisessä valtakunnallisessa maksuttomassa opintotarjonnassa yliopistojen **perustutkinto-opiskelijoille.** **Jos haluat ilmoittautua opintojaksolle, lähetä opintosihteerille sähköpostiviesti otsikolla Ilmoittautuminen uskonto ja monikulttuurisuus -kurssille. Pyydä opinto-oikeutta ja lähetä liitteenä opintosuoritusotteesi, josta käy ilmi että olet läsnäoleva opiskelija kl 2020.** Opintosihteeri tarkistaa opinto-oikeutesi ja kurssin ilmoittautumistilanteen ja antaa sinulle ilmoittautumisluvan sähköpostitse. Sen jälkeen ilmoittaudut kurssille Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään uskonnollisen moninaisuuden historiaa ja nykypäivää Suomessa sekä millä tavalla monikulttuurisuus kytkeytyy suomalaisten jakautumiseen, vihapuheeseen ja talouteen. Teemoja tarkastellaan esimerkkitapausten ja kirjallisuusaineiston kautta.

Osaamistavoitteet

Kurssin lopussa opiskelija ymmärtää monimuotoisen uskonnon merkityksen yhteiskunnassa. Hän oppii tunnistamaan eri uskonnollisia ja kulttuurisia kenttiä nykypäivän Suomessa. Hän osaa soveltaa oppimaansa tarkastelemalla uskonnon ja muuttuvan yhteiskunnan suhdetta.

Opintosuoritukset

Osallistuminen verkkotyöskentelyyn. Tehtäviin vastataan Moodlessa olevan kurssimateriaalin pohjalta.

Opetus

Verkkotehtävät, jotka palautetaan 1.6.2020 mennessä.

Opettaja

Tommi Laitinen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katriina Mäkinen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) katriina.makinen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

0,00  €