Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Avauksia arkeologiaan 5 op

ARHI0002, Arkeologia, kulttuuri-, Suomen ja yleinen historia, Humanistinen tiedekunta

Sisältö

Kurssilla annetaan opiskelijalle yleiskuva Suomen esi- ja varhaishistoriasta sekä arkeologiasta tieteenalana. Lisäksi käsitellään arkeologian erityispiirteitä sen lähitieteisiin nähden. Pienryhmässä toteutettavassa harjoitustyössä tutustutaan muinaisjäännöskohteeseen. Kirjallisuuden kautta perehdytään erityisesti varhaishistoriaa ja keskiaikaa käsittelevään arkeologiseen tutkimukseen.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on tutustuttaa opiskelija arkeologian perusteisiin sekä antaa katsaus Suomen esi- ja varhaishistoriasta painottaen historiallisen ajan arkeologian näkökulmia. Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää arkeologisen aineiston merkityksen ja sen erityispiirteet menneisyyden tutkimuksessa. Tavoitteina on saada kokonaiskuva Suomen esi- ja varhaishistorian pääpiirteistä ja sen ajoituksellisista viitekehyksistä.

Opintosuoritukset

Verkko-opinnot, itsenäinen ryhmäharjoitustyö ja oheiskirjallisuus.

Opetus

Verkkokurssi 3.2.-8.3.2021

Kirjallisuus

Moodle-alueella oleva kirjallisuus

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Anu Laukkanen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) anu.laukkanen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin.](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-maksut) Opinto-oikeus on voimassa 1.1. - 31.7.2021. Lisätietoja opintosihteeriltä.

Opintomaksu

75,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.