Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

Tekoälyakatemia: AI & Cybersecurity MOOC 2 op

DTEK1078, Tietotekniikka, Teknillinen tiedekunta

AI & Cybersecurity MOOC -opintojakso sisältyy Tekoälyn monitieteiseen opintokokonaisuuteen 25 op ja sen voi opiskella myös yksittäisenä jaksona. Jos olet ilmoittautunut opintokokonaisuuteen, voit ilmoittautua mukaan lähettämällä viestin osoitteen tekoaly@utu.fi. Opintojakso on suoritettavissa [Digicampuksen Moodlessa](https://digicampus.fi/course/view.php?id=1391). Opintojakso on kaikille avoin, mutta opintopisteet voidaan myöntää vain Turun yliopiston länsäoleville tutkinto-opiskelijoille tai avoimen yliopiston kautta opinto-oikeuden hankkineille. Avoimen yliopiston ilmoittautumisen voi tehdä vasta opintojakson suorittamisen jälkeen. Lisätietoja ja ohjeet opintopisteiden saamiseksi löydät opintojakson Moodle-alueelta Digicampuksesta.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviin haasteisiin erilaisissa tekoälyä hyödyntävissä sovelluksissa. Kurssilla perehdytään ensin tarvittaviin tietoturvan ja tietosuojan peruskäsitteisiin ja tunnettuihin ongelmiin, jonka jälkeen siirrytään tarkastelemaan miten tekoälyn käyttöönotto voi aiheuttaa eri sovellusalueilla odottamattomiakin ongelmia.

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on kokonaiskuva tieto- ja kyberturvallisuuden sekä tietosuojan aiheuttamista haasteista, ja miten ne vaikuttavat erilaisten tekoälysovellusten toimintaan ja käyttöön.

Opintosuoritukset

Verkkotehtävien ja -tentin suorittaminen hyväksytysti.

Opetus

Itsenäinen opiskelu verkossa itselle sopivaan aikaan. Opiskelumateriaalit ovat englanninkielisiä. Katso tarkemmat tiedot opintojaksoa koskien [opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/DTEK1078/13849), valitse kohta Toteutukset. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opiskelun aloittamiseen.

Opettaja

Ali Farooq

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koordinaattori Heta Tossavainen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) heta.s.tossavainen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

0,00  €

Opinnot ovat maksuttomia jatkuvan oppimisen hankkeen osana. [Katso Defa-hanke (Digital Education For All)](https://www.helsinki.fi/fi/projektit/digital-education-for-all)