Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
Jos sinulla ei ole Turun yliopiston käyttäjätunnusta tai tunnuksen voimassaolo on päättynyt, luo tai aktivoi tunnus verkkopankkitunnuksilla. Luo tunnus
×

Molekyylilääketieteen valinnaiskurssi: luennot 3 op

LBIG6013, Lääketieteellinen biokemia ja genetiikka, Lääketieteellinen tiedekunta

Ennakkotietoa. Opintojakso soveltuu erityisesti biolääketieteen, lääketieteen tai hammaslääketieteen tutkinto-opintoja suunnitteleville tai alan tietoja työssään tarvitseville. Opintojakso on osa lääketieteellisen tiedekunnan valinnaisia opintoja.

Sisältö

Opetus keskittyy molekyylitason tietoon sairauksien syntymekanismeista, diagnostiikasta ja hoitomahdollisuuksista. Käsiteltäviä aihealueita: a. DNA-diagnostiikka ja genomiikka b. Kansantautien molekyylilääketiede c. Translationaalinen lääketiede d. Syövän molekyylilääketiede e. Täsmälääkkeet

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on, että opiskelijat saavat kurssin aikana yleiskäsityksen sairauksien molekyylitason perustasta, sekä valmiuksia ymmärtää uusimpaan molekyylilääketieteeseen perustuvia hoitomuotoja ja diagnostisia menetelmiä.

Opintosuoritukset

Luennot Luentopäiväkirja/tiivistelmät/luentoihin liittyvät tehtävät

Opetus

Kevät 2021. Opetukseen osallistutaan integroidusti yliopiston tutkinto-opiskelijoiden kanssa ja opetus järjestetään Turussa. Luentoja 50 tuntia. Osa luennoista voi olla englanniksi. [Kampuskartta](https://helppopas.fi/map/turun-yliopisto)

Arviointi

Hyväksytty/ Hylätty

Opetukseen osallistuminen ja tehtävien palauttaminen hyväksytysti.

Kirjallisuus

Luennot, jaettu ennakkomateriaali ja lääketieteen keskeiset tietokannat.

Opettaja

Vastuuopettaja Kati Elima

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Katja Kivistö](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot), kamkiv[at]utu.fi [Opintosihteeri Heli Lainio](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot),

Ilmoittautuminen

-

Ilmoittautuneita 0/5

Tutustu etukäteen [ilmoittautumisohjeisiin ja maksuehtoihin.](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/ilmoittautuminen-ja-maksut) Opinto-oikeus on voimassa 1.1.2021 - 31.7.2021. Lisätietoja opintosihteeriltä. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opintomaksu

45,00  €

Edeltävät opinnot

1. [BKEM5030 Solu ja biomolekyylit - teoria 6 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/31290) (pakollinen) sekä [BIOT2100 Lääketieteellinen biokemia ja molekyylilääketiede 8 op -opintokokonaisuus:](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/32722) TAI [BKEM5020 Molekyylibiologia - teoria 4 op](https://nettiopsu.utu.fi/avoin/ilmoittautuminen/hakukohteet/31870) Edellä olevat opintojaksot tai vastaavat tiedot. Ennen valituksi tuloaan opiskelijan tulee osoittaa omaavansa edellä mainitut vastaavat tiedot kirjallisesti joko työn tai aiempien opintojen kautta. Opintojakson menestyksekäs suorittaminen edellyttää alan perustietojen hallintaa.