Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

SV1 Talouselämän viestinnän perusteet 3 op

KKSV1007, Suomen kieli ja talouselämän viestintä, Ei tiedekuntaa

**Huom!** Koronatilanteen vuoksi Turun yliopistossa jatketaan etäopetusta ja -opiskelua koko kevätlukukauden (3. ja 4. periodi) ajan. Kielten ja viestinnän etäopetukseen osallistumisen edellytyksenä on, että opiskelijalla on käytössään mikrofonilla ja kameralla varustettu laite.

Sisältö

Kurssin ohjelmaan kuuluu vuorovaikutus-, teksti- ja esiintymisharjoituksia sekä palautteen antamista. Harjoitusmuotoina on presentaation pitäminen, mediahaastattelu, myyntineuvottelu, muutosviestintäcase, vaikuttava yleisöpuhe sekä tiedotteen, muistion ja hakemuksen laatiminen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee viestinnän merkityksen ja tavoitteet talous- ja yrityselämässä. Hän osaa havainnoida, analysoida ja kehittää omaa vuorovaikutustaan ja työyhteisöjen viestintää. Hän osaa tuottaa kohderyhmän ja tilanteen huomioon ottavaa, sisällöltään tiivistä ja sujuvaa tekstiä ja pitää motivoivia ja informoivia esityksiä. Lisäksi hän osaa valmistautua neuvotteluihin sekä toimia win-win-periaatteen ja erilaisten strategioiden mukaan ja antaa rakentavaa palautetta.

Opintosuoritukset

Osallistuminen opetukseen ja harjoitustyö(t). 80 %:n läsnäolovelvollisuus.

Opetus

Ryhmäopetus 24 t, Itsenäinen työskentely 57 t. **Kevätlukukausi 2021, periodi III (11.1. - 21.2.2021)** Opetus järjestetään Turun yliopiston Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen päiväopetuksena. Katso tarkemmat opetusajat [Turun yliopiston opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/KKSV1007/4732), valitse kohta Toteutukset. (Avoimen yliopiston opiskelijat seuraavat **Opetusryhmän 13** opetusaikataulua) Läsnäolo ensimmäisellä opetuskerralla pakollinen! Opetus järjestetään etäopetuksena (Zoom-palvelun avulla) ilmoitetun aikataulun mukaan. Kielten ja viestinnän etäopetukseen osallistumisen edellytyksenä on, että opiskelijalla on käytössään mikrofonilla ja kameralla varustettu laite.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Kurssin verkkomateriaali

Opettaja

Riitta Koskimies

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) avoin-tse[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.