Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

VE5 Talousuutisia venäjäksi 3 op

KKVE2007, Venäjän kieli ja liikeviestintä, Ei tiedekuntaa

**Huom!** Koronatilanteen vuoksi Turun yliopistossa jatketaan etäopetusta ja -opiskelua koko kevätlukukauden (3. ja 4. periodi) ajan. Kielten ja viestinnän etäopetukseen osallistumisen edellytyksenä on, että opiskelijalla on käytössään mikrofonilla ja kameralla varustettu laite.

Sisältö

Venäjän liike-elämä, talouselämä, pankki, pörssi, palkat, hinnat, vakuutus, menestys Venäjällä, Venäjän keskiluokka ja yritys - tapakulttuuri. Eurooppalainen viitekehys: B1-B2

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee yritystoimintaan liittyvää perusterminologia. Hän pystyy lukemaan ja kääntämään talouselämään liittyviä ajankohtaisia tekstejä. Hän ymmärtää talouselämään liittyvää sanastoa ja harjoittelee uusia sanoja tehtävissä.

Opintosuoritukset

Osallistuminen opetukseen, harjoitustyö(t) ja kirjallinen tentti. Tekstien lukeminen ja käännös, kieliopin kertaus tekstien yhteydessä, jatkuva arviointi sekä oman artikkelin lukeminen ja käännös valinnan mukaan.

Opetus

Ryhmäopetus 24 t, Itsenäinen työskentely 57 t. Opetuskieli: suomi ja venäjä **Kevätlukukausi 2021, periodi IV (15.3. - 29.4.2021)** Opetus järjestetään Turun yliopiston Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen päiväopetuksena. Katso tarkemmat opetusajat [Turun yliopiston opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/KKVE2007/4769), valitse kohta Toteutukset (Opetusryhmä 1). Opetus järjestetään etäopetuksena (Zoom-palvelun avulla) ilmoitetun aikataulun mukaan. Kielten ja viestinnän etäopetukseen osallistumisen edellytyksenä on, että opiskelijalla on käytössään mikrofonilla ja kameralla varustettu laite. **Tentti** Kurssiin kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Tenttitapa ilmoitetaan kurssilla.

Arviointi

0-5

Kirjallisuus

Opettajan jakama materiaali.

Opettaja

Valentina Lehtonen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koulutuspäällikkö Merja Brunnsberg]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) [Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki]( https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) avoin-tse[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.