Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

Romanit - etnisenä vähemmistönä Euroopassa 3 op

STYÖ7074, Sosiaalitieteiden laitoksen yhteiset opinnot, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Romanit - etnisenä vähemmistönä Euroopassa -opintojakso kuuluu monikulttuurisuusopintoihin (25 op) ja sen voi suorittaa yksittäisenä jaksona. Jos olet ilmoittautunut opintokokonaisuuteen, sinun ei tarvitse ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille. Jos haluat jatkaa koko opintokokonaisuuden suorittamiseen, yksittäisen jakson maksu vähennetään perusopintojen opintomaksusta. Perusopinnot alkavat alustavan suunnitelman mukaan syksyllä 2021.

Sisältö

Kurssilla käsitellään romanien asemaa historian ja nykytilanteen valossa Suomessa ja Euroopassa. Kurssin sisältöjä ovat yhdenvertaisuuskysymykset ja romanipolitiikka sekä romanien historia, sosiokulttuurinen identiteetti ja yhteiskunnallinen asema. Kurssilla käsitellään myös romanien liikkuvuuden kasvua ja kerjäävien romanien asemaa.

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on laaja-alainen yleiskuva romanikysymyksistä Suomessa ja Euroopassa sekä syvällisempää tietoa itse valitusta erityiskysymyksestä.

Opintosuoritukset

Perehtyminen kurssimateriaaleihin, yksilö- ja ryhmätehtävät sekä osallistuminen ryhmäkeskusteluihin ja kommentointiin.

Opetus

Verkkokurssi 22.3.-31.5.2021

Opettaja

Tuula Kaitsaari ja Merja Anis

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Suunnittelija Anu Laukkanen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) anu.laukkanen[at]utu.fi [Opintosihteeri Sari Hurula](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) sari.hurula[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.