Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

Tekoälyakatemia: Oikeus ja tekoäly: julkisen ja yksityisen vallan välissä 3 op

OTMV1182, Oikeustiede, ON/OTM-tutkinto, Oikeustieteellinen tiedekunta

Oikeus ja tekoäly: julkisen ja yksityisen vallan välissä -opintojakso sisältyy Tekoälyn monitieteiseen opintokokonaisuuteen 25 op ja sen voi opiskella myös yksittäisenä jaksona. Jos aiot hakea avoimen väylän haussa TY:n yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan, ota huomioon, että opintojakson suoritus ei ehdi mukaan v. 2021 hakuun. KIINTIÖ TÄYNNÄ.

Sisältö

Teköäly ja ihmisoikeudet, syrjintä, yksityisyys, oikeudenmukainen oikeudenkäynti, oikeus tehokkaisiin oikeussuojakeinoihin, vastuullisuus, läpinäkyvyys ja avoimuus.

Osaamistavoitteet

Suoritettuaan opintojakson opiskelija: Ymmärtää tekoälyn ja perus- ja ihmisoikeuksien vuorovaikutusta Tunnistaa yhteiskunnalliseen vallankäyttöön ja tekoälyyn liittyviä kysymyksenasetteluja Ymmärtää, minkälaisia haasteita ihmis- ja perusoikeuksista juontuu tekoälytoiminnalle.

Opintosuoritukset

Kuulustelu Examissa (sähköinen tentti) 17.5.-24.5.2021 16.-23.8.2021 27.9.-4.10.2021 **Tentti** Opintojaksoon kuuluu kolme tenttikertaa, mikäli muuta ei ole sovittu. Tentit suoritetaan Exam-tentteinä sähköisen tenttipalvelun tilassa. Tenttipalvelun tiloja on käytettävissä Turun yliopistossa Turussa, Raumalla ja Porissa. Lisäksi tenttipalvelu on käytettävissä useissa muissa korkeakouluissa. Ks. [Tentit ja tenttiminen avoimessa yliopistossa](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opiskelu-avoimessa-yliopistossa/tentit) > Sähköinen tenttipalvelu Exam > Turun yliopisto Sähköinen tenttipalvelu: opiskelijan ohje.

Opetus

Verkko-opetus periodi IV (15.3.-23.5.2021). Itsenäinen opiskelu. [Opetuksen aikataulu](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/OTMV1182/13847)

Arviointi

0-5

Tenttitulos.

Kirjallisuus

Valikoima artikkeleja ja muuta kirjallisuutta, jaetaan moodle-oppimisalustalla. Esimerkiksi: Hildebrandt, Mireille: Algorithmic regulation and the rule of law. 2018.

Opettaja

Tero Iire

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koordinaattori Heta Tossavainen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) heta.s.tossavainen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

45,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.