Turun yliopisto Avoimen yliopiston Nettiopsu

Avoimen yliopiston Nettiopsu

Kirjaudu Avoimen yliopiston Nettiopsuun. Kirjaudu
×

Sote-akatemia: Koulu lasten hyvinvointiympäristönä (MOOC) 2 op

SOTE0011, Sote-akatemia, Lääketieteellinen tiedekunta

Opintojakso sisältyy lapsi- ja perhepalvelujen parissa työskenteleville suunnatun [Osaamispuun](https://osaamispuu.fi/) koulutustarjontaan ja se toteutetaan kaikille avoimena maksuttomana MOOCina. Opintomateriaalit ovat siis jatkuvasti kaikille avoinna ja niitä voi opiskella itsenäisesti oman aikataulun mukaan. Jos haluat suorittaa kurssin avoimen yliopiston opintoina (2 op) ja saada virallisen opintosuoritusotteeen, sinun tulee ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi. Opintojakso kuuluu Monialaiseen sosiaali-, terveys- ja sivistysalan opintokokonaisuuteen 25 op ja sen voi opiskella myös yksittäisenä jaksona. Jos olet ilmoittautunut Sotesi25-opintokokonaisuuteen ilmoittaudu mukaan osoitteen sote@utu.fi kautta. Opintomaksun maksamisen ja opinto-oikeuden saamisen jälkeen sinulle lähetetään opintojakson suorittamista koskevat ohjeet sähköpostitse. Uudet ilmoittautumiset tarkistetaan viikoittain, joten sähköpostin saapuminen voi kestää jonkin aikaa riippuen ilmoittautumisajastasi. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat opintojaksolle [tutkinto-opiskelijoiden Nettiopsun kautta](https://nettiopsu.utu.fi/course/registration/103617/new). Opintojakson voi suorittaa täysin etänä itselle sopivina aikoina.

Sisältö

- koulun hyvinvointiympäristön kokonaisuus - osallisuus lapsen hyvinvoinnin perustana - koulun hyvinvointityön toimijat ja heidän vastuunsa ja velvollisuutensa - oppilas- ja opiskelijahuollon rakenne, periaatteet ja säädökset - monitoimijainen yhteistyö koulun toimintakulttuurina

Osaamistavoitteet

Opiskelija - tietää koulun hyvinvointityön rakenteet ja periaatteet sekä niitä ohjaavat säädökset. - tuntee lasten hyvinvointiympäristön toimijat koulussa ja heidän roolinsa koulun toimintakulttuurissa. - tunnistaa omat vaikutusmahdollisuutensa lapsen kouluarjessa kokemaan hyvinvointiin. - ymmärtää monitoimijaisen yhteistyön mahdollisuudet koulun hyvinvointiympäristön vahvistajana.

Opintosuoritukset

Monivalintatentti opintojakson DigiCampus-alustalla.

Opetus

Itsenäinen työskentely itselle sopivaan aikaan verkossa(54 t). Opintojakso on suoritettavissa 1.1.2021 - 31.7.2021. Katso tarkemmat tiedot opintojaksosta [opinto-oppaasta](https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/SOTE0011/23943), valitse kohta Toteutukset. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkamista infokirje, jossa ovat ohjeet opiskelun aloittamiseen.

Kirjallisuus

Opintojakson sisältöön liittyvä kirjallisuus ja muu materiaali.

Opettaja

Jaanet Salminen

Toteuttaja

Turun yliopisto, Turku

Yhteyshenkilö

[Koordinaattori Heta Tossavainen](https://www.utu.fi/fi/avoin-yliopisto-opetus/opintoneuvonta-ja-yhteystiedot) heta.s.tossavainen[at]utu.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opintomaksu

24,00  €

Maksetaan verkkopankissa vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.