Ajankohtaista

Läsnäoleva perustutkinto-opiskelija: muista maksaa YTHS-maksu Kelalle tammikuussa

Tammikuusta 2021 alkaen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu, jos sinulla on oikeus korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuoltoon (eli olet läsnäolevaksi ilmoittautunut perustutkinto-opiskelija). Jos olet maksuvelvollinen, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu, vaikka et käyttäisi YTHS:n palveluja tai voisit käyttää esimerkiksi työterveydenhuollon palveluja. Maksu maksetaan Kelan asiointipalvelussa. Huom. tilauskoulutuksen opiskelijat eivät ole oikeutettuja terveydenhoitopalveluihin.

Uusi teknillinen tiedekunta on aloittanut toimintansa

Turun yliopistoon perustettiin 1.1.2021 alkaen uusi tiedekunta: teknillinen tiedekunta. Uuden tiedekunnan kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset löytyvät Nettiopsusta teknillisen tiedekunnan kohdalta. Myös opinto-oppaassa uusi tiedekunta koulutuksineen on nyt näkyvillä. Uuteen tiedekuntaan siirrettävät opiskeluoikeudet päivitetään teknillisen tiedekunnan alle tammikuun puolivälin tienoilla.

Turun yliopistoon uusi opiskelija- ja opintotietojärjestelmä elokuussa 2021

Peppi-järjestelmän käyttö laajenee elokuussa 2021. Uusien osioiden käyttöön perehdytetään tulevan kevään aikana. Lue koko uutinen intranetistä: