Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Biokemian tutkinto-ohjelma (LuK)
Kuvaukseen liitetty tiedosto:
Rakennekaaviot_BIOK (pdf 23 kB.)

Biokemian tutkinto-ohjelma (LuK)

osaamistavoitteet: Biokemian tutkinto-ohjelma on väylä asiantuntijuuteen moderneissa molekulaarisissa biotieteissä. Tutkinto-ohjelma perehdyttää opiskelijan elämän perusteisiin molekyyli- ja solutasolla, ja tämän tiedon hyödyntämiseen esimerkiksi sairauksien diagnosoinnissa, bioenergian tuottamisessa ja ravinnon tutkimuksessa. Opinnoissa tutustutaan mm. bakteeri-, eläin- ja kasvisolujen ominaisuuksiin sekä niiden biomolekyylien rakenteisiin ja toimintaan, joista solut koostuvat. Tärkeitä oppimistavoitteita ovat myös menetelmät, joilla solujen ja biomolekyylien toimintaa sekä esimerkiksi ruuan koostumusta tutkitaan ja muokataan. Tutkinto-ohjelma antaa opiskelijalle monipuoliset mahdollisuudet omiin valintoihin ja erikoistumiseen laitoksen rinnakkaisilla tieteenaloilla: biokemiassa, elintarvikekemiassa, molekulaarisessa biotekniikassa ja diagnostiikassa sekä molekulaarisessa kasvibiologiassa.

Sisältö: Pääasiallisina opetusmenetelminä ovat luennot, seminaarit ja laboratoriotyöskentely. Opiskelija pääsee jo hyvin varhaisessa vaiheessa soveltamaan teoreettisia tietojaan kokeellisessa työssä ja tutustumaan itsenäiseen tieteen tekemiseen, tutkimustulosten analysointiin sekä tulosten kirjalliseen raportointiin.

Edellytykset: Valinta tapahtuu biokemian tutkinto-ohjelmaan (LuK).  Päävalinnan kautta valituilla on oikeus suorittaa luonnontieteiden kandidaatin tutkinto biokemian tutkinto-ohjelmassa ja lisäksi mahdollisuus suorittaa maisterintutkinto yhdessä ylemmistä erikseen määritellyistä tutkinto-ohjelmista (FM).


Biokemian laitos
Opintokokonaisuudet