Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Tulevaisuuden teknologioiden laitos

Turun yliopiston informaatioteknologian laitos syntyi, kun tietojenkäsittelytieteiden koulutusohjelma, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan koulutusohjelma sekä tietotekniikan DI-koulutusohjelma yhdistyivät IT-laitokseksi 1.1.2002. Laitoksella opiskelee noin tuhat perustutkinto-opiskelijaa. Tieteellistä jatkotutkintoa suorittaa hieman alle 50 opiskelijaa. Laitoksella työskentelee noin sata henkilöä, joista opetustehtävissä noin 60.

IT-laitoksen piirissä harjoitetaan monipuolista korkeatasoista tutkimusta, tutkimusalueista esimerkkeinä algoritmitutkimus, bioinformatiikka, digitaalinen ja analoginen piirisuunnittelu, biolääketieteellinen signaalianalyysi, tietoliikennealgoritmit, mikroelektroniikka, tietojärjestelmät ja työ sekä sulautetut järjestelmät.

Merkittävä alueellinen IT-alan vaikuttaja on Turun tietotekniikan tutkimus- ja koulutuskeskus TUCS, jonka toiminta on mainio esimerkki Turun korkeakoulujen välisestä kiinteästä yhteistyöstä. Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan kuuluva IT-laitos toimii myös TUCS:n osana. TUCS koordinoi ja toteuttaa korkeakoulujen välistä yhteistyötä niin tutkimuksen kuin opetuksen alalla. Tämä on laajentanut ja kansainvälistänyt opetustarjontaa merkittävästi sekä mahdollistanut uusien tutkimusryhmien ja -laboratorioiden syntymisen.

Yksikön oppiaineet
Tulevaisuuden teknologioiden laitos
Opintokokonaisuudet