Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YLHI0350 "Juutalaiset ovat onnettomuutemme!" - Holocaust historiantutkimuksen ongelmana 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Yleinen historia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Holokaustin historia on täynnä kysymyksiä. Mikä oli Die Endlösung  -"juutalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu"? Kuka käynnisti holokaustin vai lähtikö kaikki liikkeelle viranomaisten omaehtoisesta radikalisoitumisesta?  Miksi holokaustin mittasuhteista kiistellään? Mikä on holokaustin ja antisemitismin suhde? Voidaanko väittää, että holokaustissa ei ollutkaan kysymys antisemitismistä, vaan jostakin aivan muusta? Vai oliko holokausti vain täysin luonteva ja odotettu jatko saksalaisten perinteiselle vuosisataiselle juutalaisvihalle? Mitä holokaustista tiedettiin, ja jos tiedettiin, niin miten kaikki oli silti mahdollista? Miten kaikki sai tapahtua? Tai entä väitteet siitä, että holokaustia ei olisi koskaan tapahtunut. Eikö historiallinen lähdeaineisto puhukaan vakuuttavasti holokaustin puolesta? Miksi eräissä maissa tarvitaan erillinen lainsäädäntö, jolla kielletään holokaustin kieltäminen. Mm. näihin kysymyksiin luentosarjassa etsitään vastauksia.

Vastaava opettaja

Eero Kuparinen
eeroku[ät]utu.fi

Opetus

30.10.2015 – 19.2.2016
Luento-opetus 24 t
Luento-opetus
Pe 30.10.2015 - 19.2.2016 viikoittain klo 8.00-10.00, ls I, Tauno Nurmela

Arviointi

Numerolla 0-5.

Lisätiedot