Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TKO_5110 Web-ohjelmointi 5 ECTS
Periods
Period I Period II Period III Period IV
Language of instruction
English
Type or level of studies
Intermediate studies
Department of Future Technologies

General description

Web-ohjelmoinnin kurssi esittelee tärkeitä ja ajankohtaisia web-ohjelmointitekniikoita ja suunnitteluperiaatteita. Kurssi on itseopiskelukurssi, jonka materiaalit ja tehtävät ovat kurssin moodle-sivuilla https://moodle.utu.fi/course/view.php?id=1671 Kun tehtävät on ratkaistu, opiskelijat voivat tehdä sähköisen tentin. Useimpiin aiheisiin kurssilla on liitetty linkkejä kirjallisuuteen. Ei ole tarkoitus, että nämä luettaisiin kannesta kanteen, mutta kiinnostuneet voivat löytää niistä lisää informaatiota. Alan kehitys on niin nopeaa, että kirjat ovat usein vanhentuneita, kun ne tulevat painosta. Kaikki materiaalit ja tehtävät ovat englanninkielisiä, mutta vastata saa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kurssilla esitetään sekä asiaks- että palvelinpuolen tekniikoita, Kuten asiakaspuolella HTML5, CSS, JavaScript, DOM, Jquery ja responsiivisia web tekniikoita. Palvelinpuolen menetelmistä esitellään PHP, ASP.NET, Servlet , Node.js  mahdollisesti  joitakin sovelluskehyksiä kuten Ruby, Django tai Meteor.

Kurssi alkaa ennen toisen periodin alkua syksyllä 2015 ja tentti pitää suorittaa tammikuun 2016 loppuun mennessä.

Lisätiedot: Pentti Riikonen, pentti.riikonen@utu.fi

Teacher

Pentti Riikonen
pentti.riikonen[ät]utu.fi

Further information

Web programming course introduces  some current and important web proramming techniques and design principles. This is  self study course, Students read material  and solve  exercises topics on moodle https://moodle.utu.fi/course/view.php?id=1671 When exercises have been solved, students can take electronic exam.  For many topics there are listed litterature on Moodle, it is not expected students to read all these books, they are there for finding out more information about the topic, if it interests students. Speed of development  in this business is so fast that books  tend to be old when they come from press,  All material and questions are in English,  but students are allowed to write solutions in Finnish, Swedish or English.

Web programming course covers both client-side and server-side programming techniques. Client-side techniques presented in this course are HTML5,  CSS, JavaScript,  DOM and JQuery and  responsive web design techniques. Server-side methods presented are  PHP, Ajax and web sockets, ASP.NET, Servlets, Node.js, possibly some frameworks like Ruby, Django  or  Meteor. 

The course can be started before 2nd period on fall 2015, and exam should be done before January 2016 ends.   

More information: Pentti Riikonen, pentti.riikonen@utu.fi