Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MUSI2142 Adornon kulttuuriteoria ja musiikki 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Aika: III ja IV periodit, tiistaisin klo 10-12 alkaen 12.1.2016

Paikka: Musiikkitieteen seminaarisali Hovi

Kurssin kuvaus: Kurssilla tarkastellaan saksalaisen kulttuurikriitikon Theodor W. Adornon (1903–1969) kirjoituksia ja hänen ajatteluaan erityisesti suhteessa musiikkiin. Adornon musiikkifilosofiaa pohditaan yhtäältä suhteessa omaan aikaansa ja toisaalta sen merkitystä nykypäivän musiikkikulttuurin kontekstissa. Erityisesti paneudutaan Adornon "kulttuuriteollisuus"-käsitteen merkityskenttään ja sen tehtävään musiikin medioitumisessa. Historiankirjoituksen kannalta pohdimme tähän liittyen esimerkiksi sitä, miten klassisen musiikin kaanonit syntyvät ja mikä merkitys niillä on musiikin merkityksellistymiselle ympäröivässä musiikkikulttuurissa.

Kurssilla työskennellään pitkälti oheislukemiston ja luentojen pohjalta. Luettavat tekstit toimitetaan osallistujille sähköisesti Moodlen kautta.

Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista läsnäoloa, materiaalin huolellista lukemista ja loppuesseen/luentopäiväkirjan kirjoittamista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset nettiopsussa 7.12.2015-5.1.2016. Kurssille mahtuu 30 opiskelijaa.
Kurssi löytyy kohdasta MUSI2142 MUSIIKINHISTORIAN TUTKIMUS I.

Vastaava opettaja

Markus Mantere

Opetus

12.1.2016 –

Arviointi

Numerolla 0-5.