Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUKI1313 Puhuttu kieli 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Suomen kieli ja kulttuuri (ei-äidinkielisille)
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee suomen murrealueet ja hallitsee eri murrealueiden keskeisimmät edustustavat; tuntee murrealueiden ja piirteiden syntyhistorian ja nykymurteille ominaiset keskeisimmät kehityslinjat; ymmärtää sosiaalisen ja tilanteisen vaihtelun syyt; ymmärtää alueellisen, sosiaalisen ja tilanteisen vaihtelun keskinäisen suhteen; käsittää niin äidinkielisten kuin ei-äidinkielistenkin suomenpuhujien taustojen yhteyden variaatioon; ymmärtää vaihtelun ja kielen muuttumisen keskinäisen suhteen. Käytännön harjoitukset kuullun ymmärtämiseen, yksityiseen keskusteluun ja julkiseen esiintymiseen antavat tärkeitä valmiuksia suomalaiseen arkeen ja työelämään.

Yleiskuvaus

Kurssi koostuu luennoista (Tommi Kurki, periodi I) ja luentokurssin aikana ja jälkeen pidettävistä harjoituksista (Hanna Jokela). Luennot ovat yhteiset suomen kielen linjan Kielen vaihtelu -kurssin luentojen kanssa.

Luennot ti 16 - 18 XXV ja to 12 - 14 XXV, aloitus tiistaina 1.9.
Tentti to 15.10. klo 12 - 14 XXV, toinen tenttimahdollisuus to 22.10. klo 12 - 14 XXV, kolmas tenttimahdollisuus akvaariotenttinä tammi-helmikuussa.

Harjoitukset
Periodi I: ke 16. - 23.9. klo 10 - 12 SHJ175 (Juslenia)
Periodi II: ke klo 10 - 12 (SHJ175, aloitus ke 28.10.

Vastaavat opettajat

Tommi Kurki
tommi.kurki[ät]utu.fi
Hanna Jokela

Arviointi

Numerolla 0-5.