Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUKI1314 Kielioppi III 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Suomen kieli ja kulttuuri (ei-äidinkielisille)
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Syvempi kielitieteellinen asiantuntemus mahdollistaa myös muut kielitieteen opinnot, esimerkiksi pääsyn alan maisteriohjelmiin. Opiskelija tuntee semantiikan peruskäsitteet ja tutkimuksessa käytetyn metodologian. Hän osaa soveltaa niitä kielen analyysiin.

Yleiskuvaus

Vaihtoehtoisten lauserakenteiden tuottaminen, analysointi ja tulkinta. Kielellisen merkin luonne ja merkkityypit. Leksikaalisen semantiikan keskeiset käsitteet. Sanaston yleiset merkityssuhteet, semaanttiset kentät ja semanttiset roolit.

Lukuvuonna 2015 - 2016 ei järjestetä kurssia. Kirjatenttimahdollisuus myöhemmin ilmoitettavina aikoina, tarkemmat tiedot yliopisto-opettaja Hanna Jokelalta.

Vastaava opettaja

Hanna Jokela
hanna.jokela[ät]utu.fi

Arviointi

Numerolla 0-5.

Oppimateriaalit

Vilkuna, Maria: Suomen lauseopin perusteet.
Kuiri, Kaija: Johdatus semantiikkaan. 2012. FinnLectura. 113 s.