Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUKI1317 Nykykirjallisuus ja mediakulttuuri 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Suomen kieli ja kulttuuri (ei-äidinkielisille)
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Nykykirjallisuuden tuntemus ja itsenäinen perehtyminen siihen on tärkeä osa suomalaisen yhteiskunnan akateemisiin ammatteihin kypsymistä. Tietämystä kirjastolaitoksesta, kustannustoiminnasta, kirjallisuuspalkinnoista ja uusimmista alan väitöskirjoista. Kurssin tavoitteena on omakohtainen tutustuminen julkisiin tiedotuvälineisiin ja niiden analysointi. Yhteiskunnallisen keskustelun ymmärtäminen on edellytys monipuoliseen osallistumiseen yhteiskunnan eri tasoilla.

Yleiskuvaus

Uuteen suomalaiseen kaunokirjallisuuteen tutustuminen, kirjallisuuden analysointi- ja esittelytehtävien tekeminen. Ajankohtaista tietoa kulttuurin ja yhteiskunnan eri alueilta, perehtymistä joukoviestimien sanoman ymmärtämiseen ja tulkintaan.

Kurssi kevätlukukaudella 2016, periodit III - IV.
Kohdan voi suorittaa myös itsenäisesti, ohjeistusta yliopisto-opettaja Hanna Jokelalta. (Esseitä, harjoitustöitä ja leikekirja.)

Vastaava opettaja

Hanna Jokela
hanna.jokela[ät]utu.fi

Arviointi

Numerolla 0-5.