Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUKI1302 Tieteellinen raportti ja essee 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Suomen kieli ja kulttuuri (ei-äidinkielisille)
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on tieteellisen kirjoittamisen kurssilla opitun konkreettinen soveltaminen. Näin opitaan tekemään tutkimusta ja myös kirjoittamaan omasta tutkimuksesta tieteellisesti. Samalla luodaan myös pohjaa suomalaisiin maisteriohjelmiin pääsemiseksi.

Yleiskuvaus

Opiskelija kerää suppean suomen kieleen tai suomalaiseen kulttuuriin liittyvän aineiston ja analysoi sen sekä laatii tämän pohjalta 1-2 sivun tutkimusraportin. Kirjallisuuden ja laaditun raportin pohjalta kirjoitetaan 8-10 sivun mittainen tieteellinen essee, jonka tarkoituksena on perehdyttää Suomen kielen ja kulttuurin opiskelijat tutkimuskirjallisuuden hyödyntämiseen ja omaan tutkimukseen pohjautuvan asiatekstin tuottamiseen. Opiskelija valitsee tutkimukseensa aihealueen ja sopii tutkimuksen toteuttamisesta ja käytettävästä kirjallisuudesta aihealueesta vastaavan opettajan kanssa.

Vastaava opettaja

Hanna Jokela
hanna.jokela[ät]utu.fi

Arviointi

Numerolla 0-5.