Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSI4041 S.4. JOHDATUS STATA-OHJELMISTOON 0–2 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Valtiotieteiden maisterin tutkinto
Sosiologia
Sosiaalitieteiden laitos

Yleiskuvaus

Kurssilla tutustutaan STATA-tilasto-ohjelmiston käytön perusteisiin. Kurssi on suunnattu perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille, jotka ovat jo käyttäneet jotakin tilasto-ohjelmistoa (esim. SPSS) mutta eivät vielä STATAa. Myös henkilökunta on tervetullutta, jos kurssille mahtuu.

 

Tavoite on, että kurssin jälkeen opiskelija tuntee STATAn käyttölogiikan, hallitsee perusasiat aineiston muokkauksesta ja joistakin tärkeimmistä analyysimenetelmistä sekä osaa hankkia tarvitsemaansa lisätietoa.

 

Opetus on ohjattuun harjoitteluun sulautettua luento-opetusta mikroluokassa kahtena iltapäivänä. Kurssi sisältää myös itsenäisempää harjoittelua, jota tehdään osittain muulla ajalla. Opintopisteiden saaminen edellyttää harjoitustehtävän tekemistä hyväksytysti.

 

Kurssilla Statan käyttöä harjoitellaan muokkaamalla ja analysoimalla kyselyaineistoa (ISSP 2012: Perhe, työ ja sukupuoliroolit). Myös omaa aineistoa saa käyttää.

 

Lisätietoa saa kysymällä opettajalta: marika.jalovaara[at]utu.fi.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan torstaihin 5.11.2015 klo 16.00 mennessä täyttämällä sähköinen webropol-lomake.

Vastaava opettaja

Marika Jalovaara
marika.jalovaara[ät]utu.fi

Opetus

27.11.2015 – 4.12.2015
Luento-opetus 10 t
Pe 27.11.2015 - 4.12.2015 viikoittain klo 10-15, Pub 408

Lisätiedot

Osallistujille: Mikroluokkien koneisiin kirjaudutaan omilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla, joten huolehdithan, että oma tunnuksesi on kunnossa kurssin alkaessa. Muistitikku voi olla kätevä, jos haluat tallentaa materiaalia omaan käyttöösi. Jos aiot työskennellä itsenäisesti mikroluokassa, kannattaa hankkia magneettiavain, jolla sinne pääsee.