Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOM1511 Semantiikka, kirjatentti 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Filosofian maisterin tutkinto
Suomen kieli ja suom-ugr.kielentutk./suomen kieli
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee semantiikan tutkimuksen keskeisen käsitteistön, terminologian ja tutkimusongelmat sekä tärkeimmät käytössä olevat kuvausmallit.

Yleiskuvaus

Kielellisen merkityksen luone ja merkityksen tutkimuksen keskeiset ongelmat, merkityksen määritelmät; merkitys ja konteksti; merkitys ja kielenkäyttö; leksikaalisen merkityksen kuvaaminen; merkitys ja logiikka; merkitys ja totuusehdot; kognitiivisen ja konseptuaalisen semantiikan peruskäsitteet; merkitys ja sanaluokat; merkitys ja syntaksi; semanttinen variaatio ja merkityksenmuutokset.

Kirjatentti sl. 2015 tiedekuntatentissä 25.9., 30.10. ja 11.12. Tenttimahdollisuutta ei vuonna 2016, prof. Huumo tutkimusvapaalla.

Vastaava opettaja

Tuomas Huumo
tuomas.huumo[ät]utu.fi

Arviointi

Numerolla 0-5.

Oppimateriaalit

Riemer, Nick 2010: Introducing semantics.