Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Tasa-arvon edistäminen työnä -verkkokurssi 3–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Kurssi yhdistää sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen liittyvän käytännön työn ja tutkimuksen näkökulmia. Kurssilla selviää muun muassa se, mitä tasa-arvopolitiikka, tasa-arvolaki, hallituksen tasa-arvo-ohjelma ja selonteko naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta pitävät sisällään sekä mitä sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen, suvaus ja tasa-arvosuunnitelma käytännössä tarkoittavat. Kurssilla parannetaan oman osaamisen ja työelämävahvuuksien tunnistamista ja pohditaan, miten sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen voi tulla työksi.

Kurssi opetetaan syyslukaudella 2015 valtakunnallisena verkko-opetuksena, johon sisältyy yksi lähitapaaminen, 8.-9.10.2015, Helsingissä. Lähitapaamisen aikana vieraillaan STM:n Tasa-arvo-yksilössä (Tasy) ja kuullaan eri alojen asiantuntijoiden kokemuksia työstään tasa-arvon parissa. Lähitapaamiseen osallistuminen on erittäin toivottavaa. Mikäli osallistut vain verkko-osioon tehtävineen, kurssin opintopistemäärä on 3 op.

Kurssi on tarkoitettu ensi sijaisesti nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmassa opiskeleville ja perustutkintovaiheen sivuaineopiskelijoille. Kurssille voivat hakea Helsingin, Itä-Suomen, Lapin, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistojen sekä Åbo Akademin opiskelijat.

Kurssin blogiin pääsee täältä

Haku kurssille elo-syyskuussa 2015.

Järjestäjät: Sukupuolentutkimuksen verkosto Hilma ja Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaine. Kurssin opettaja/suunnittelijatiimiin kuuluvat Nina Järviö, Hanna Etholen, Anni Rintala ja Aino-Maija Hiltunen.

Vastaavat opettajat

Nina Järviö
Hanna Etholen
Anni Rintala
Aino-Maija Hiltunen

Opintojakson kotisivu

Lisätiedot

Korvaavuuksista sovitaan erikseen oppiaineen kanssa.